Connect with us
Centralele de apartament vor dispărea! Ministrul Mediului cere măsuri drastice

Știri

Centralele de apartament vor dispărea! Ministrul Mediului cere măsuri drastice

Viitorul sună prost pentru centralele de apartament, cel puțin așa pare din ce spune Ministrul Mediului care caută soluții pentru a limita poluarea din Capitală. Tanczos Barna vrea să nu mai fie emise autorizații de construcție care nu prevăd o centrală comună, cel puțin în cazul blocurilor.

Centralele de apartament vor dispărea

Ministrul Mediului a pus gând râu centralelor de apartament care, spune el, sunt o sursă importantă de poluare. Tanczos Barna a declarat la Digi24 că poluarea din Capitală atinge cote maxime și că de cel puțin 20 de ani nu s-a luat nicio măsură în acest sens.

Din cauza problemelor pe care le are sistemul centralizat de termoficare, apar din ce în ce mai multe centrale termice individuale, care măresc gradul de poluare.

„De 20 de ani cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare”, a declarat actualul Ministrul al Mediului.

Tanczos Barna spune că a propus Primăriei Capitalei să nu mai emită nicio autorizație de construire care nu are centrală comună, cel puțin când este vorba despre blocuri. El a declarat că o centrală la fiecare apartament aduce poluarea mai aproape de sol.

„Cu cât aceste centrale sunt mai jos, cu atât este mai rău. Cu cât aceste centrale au un coș la 40 – 50 metri, cu atât e mai bine. De aceea e preferat un sistem centralizat de încălzire și apă caldă”, a mai spus ministrul.

Ministrul Mediului a declarat că speră să se ajungă la o decizie fermă în care să nu se mai emită autorizații de construire pentru blocuri noi care nu au centrală comună. Traficul este o altă mare sursă de poluare în Capitală, spune Barna. El este de părere că trebuie să facem pași spre un alt stil de viață și un alt comportament, dând, în acest sens, exemplul statelor europene unde duminica circulația mașinilor este interzisă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top