Connect with us
Ceremonie de 1 Decembrie la Arcul de Triumf! Cum rămâne cu restricțiile

Știri

Ceremonie de 1 Decembrie la Arcul de Triumf! Cum rămâne cu restricțiile

De 1 Decembrie, în Capitală nu va fi paradă militară, însă autoritățile vor organiza o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf. Vor participa ambasadori străini și medici. Anunțul a fost făcut în seara zilei de miercuri, 25 noiembrie, de către președintele Klaus Iohannis.

Ceremonie la Arcul de Triumf, de Ziua Națională

Anul acesta, de Ziua Națională a României nu va avea loc celebra paradă militară, dar totuși, ziua va fi marcată în Capitală printr-o ceremonie la Arcul de Triumf. Șeful statului a anunțat că va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului larg. La evenimentul de 1 decembrie vor fi invitați ambasadori străini și medici.

„În acest an vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la participarea împreună la manifestările naționale.Am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici. Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului larg”, a declarat șeful statului.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că este puțin probabil ca până la sfârșitul lunii decembrie, numărul de infectări să scadă atât de mult încât să se renunțe la restricții. Tot el a precizat că autoritățile centrale nu au nicio intenție să instituie un lockdown la nivel național după alegerile din 6 decembrie.

Între timp, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 440.344 de cazuri de persoane infectate. Până miercuri, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu virusul, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 24.11.2020 (10:00) – 25.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (99 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din țară.

157 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top