Connect with us
Dan Voiculescu, primul INTERVIU după eliberare din închisoare

Știri

Cererea DNA privind cărțile lui Dan Voiculescu, respinsă

Procurorii DNA au cerut în instanță amendarea Penitenciarului Rahova pentru că nu a trimis lista cu toate cărțile scrise de Dan Voiculescu în pușcărie.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, prin procurorii săi, a fost respinsă de magistrați. Dan Voiculescu nu a participat la acest proces, notează Mediafax.

Procurorii DNA au cerut cercetarea directorului de la Rahova pentru că nu a dat toate cărțile scrise de fostul conservator. Anchetatorii au doar lista cărților scrise în 2014 și 2015.

Procesul a avut loc la Judecătoria sectorului 5, unde procurorii au cerut nota internă făcută de fostul șef al ANP.

Voiculescu „nu și-a descoperit vocația în penitenciar”

DNA investighează modul în care condamnații au scris cărți în pușcărie și eventualele deficiențe. Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut blocarea ședinței aproape o jumătate de oră ca să precizeze că Voiculescu a mai scris 27 de cărți înainte de a fi încarcerat. Acesta a precizat în fața judecătorilor că mogulul media nu a început să scrie în pușcărie. „Nu și-a descoperit vocația în penitenciar”, a declarat avocatul lui Voiculescu.

Bibliografia și manuscrisele cărților lui Voiculescu au fost transportate la sală cu un cărucior. Avocatul a oferit judecătorilor o listă cu 25 de lucrări semnate în perioada 1973-2014. Avocatul lui Voiculescu a mai precizat că legea îi permite condamnatului să nu participe la proces, în baza unei cereri făcute în acest sens.

Procesul privind cărțile lui Voiculescu a fost suspendat până la ora 16. Procurorul trebuie să studieze acum probele depuse de avocat. Judecătoria Sectorului 5 discută astăzi cererea de eliberare condiționată făcută de omul de afaceri care deține trustul Intact.

CITEȘTE ȘI: Florentin Pandele, cercetat pentru loviri și alte violențe

Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare în luna august 2014 în dosarul ICA. Acesta a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare. Voiculescu a fost acuzat că a participat la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în mod fraudulos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top