Categorii Știri

Cererea DNA privind cărțile lui Dan Voiculescu, respinsă

Procurorii DNA au cerut în instanță amendarea Penitenciarului Rahova pentru că nu a trimis lista cu toate cărțile scrise de Dan Voiculescu în pușcărie.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, prin procurorii săi, a fost respinsă de magistrați. Dan Voiculescu nu a participat la acest proces, notează Mediafax.

Procurorii DNA au cerut cercetarea directorului de la Rahova pentru că nu a dat toate cărțile scrise de fostul conservator. Anchetatorii au doar lista cărților scrise în 2014 și 2015.

Procesul a avut loc la Judecătoria sectorului 5, unde procurorii au cerut nota internă făcută de fostul șef al ANP.

Voiculescu „nu și-a descoperit vocația în penitenciar”

DNA investighează modul în care condamnații au scris cărți în pușcărie și eventualele deficiențe. Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut blocarea ședinței aproape o jumătate de oră ca să precizeze că Voiculescu a mai scris 27 de cărți înainte de a fi încarcerat. Acesta a precizat în fața judecătorilor că mogulul media nu a început să scrie în pușcărie. „Nu și-a descoperit vocația în penitenciar”, a declarat avocatul lui Voiculescu.

Bibliografia și manuscrisele cărților lui Voiculescu au fost transportate la sală cu un cărucior. Avocatul a oferit judecătorilor o listă cu 25 de lucrări semnate în perioada 1973-2014. Avocatul lui Voiculescu a mai precizat că legea îi permite condamnatului să nu participe la proces, în baza unei cereri făcute în acest sens.

Procesul privind cărțile lui Voiculescu a fost suspendat până la ora 16. Procurorul trebuie să studieze acum probele depuse de avocat. Judecătoria Sectorului 5 discută astăzi cererea de eliberare condiționată făcută de omul de afaceri care deține trustul Intact.

CITEȘTE ȘI: Florentin Pandele, cercetat pentru loviri și alte violențe

Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare în luna august 2014 în dosarul ICA. Acesta a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare. Voiculescu a fost acuzat că a participat la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în mod fraudulos.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More