Connect with us
CGMB: 37 de milioane euro pentru etapa a doua reţelei de fibră optică Netcity

Știri

CGMB: 37 de milioane euro pentru etapa a doua reţelei de fibră optică Netcity

Indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate, etapa a doua, pentru obiectivul de investiţii „Reţeaua metropolitană de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii – Netcity” au fost aprobaţi în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

În expunerea de motive se arată în, prin hotărârea CGMB 108/2008, s-a aprobat contractul de concesiune de lucrări publice pentru obiectivul „Reţeaua metropolitană de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii – Netcity” încheiat între Municipiul Bucureşti şi SC UTI SYSTEMS SA şi SC Netcity Telecom SRL.

Este vorba despre un contract de concesiune în sistem parteneriat public-privat, în baza căruia PMB pune la dispoziţie domeniul public pentru utilizare gratuită şi neexclusivă. Partenerul asigură finanţarea, proiectarea, execuţia, administrarea, up-gradarea şi dezvoltarea proiectului.

Valoare totală a investiţiei estimată la 37.045.000 euro

„În luna decembrie 2012 a fost finalizată etapa I a proiectului, prin atingerea obiectivelor de construcţie ale etapei în termenul stabilit. Etapa a doua de extindere a reţelei va fi iniţiată, conform contractului de concesiune, în baza unui studiu de fezabilitate ce a fost început în anul 2012, însă finalizarea acestuia a fost întârziată de intervenţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi Consiliul Concurenţei asupra proiectului”, se mai arată în document.

Potrivit aceleiaşi surse, pentru sub-faza I a etapei II este prevăzută o lungime totală canalizaţie Netcity de 2.126 kilometri. Termenul de finalizare a execuţiei este 31 decembrie 2020, cu o valoare totală a investiţiei estimată la 37.045.000 euro.

Citește și Gabriela Firea: Vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru bucureșteni

Citește și Internet gratuit în București. Ce vrea Primăria să facă

Citește și Pensionarii primesc vești bune. Primăria Capitalei vrea să le dea bani

„Acoperirea întregului perimetru al Municipiului Bucureşti (etapa II, sub-fazele II-V) va fi realizată în condiţii tehnico-economice de fezabilitate, în baza unui nou studiu de fezabilitate, întocmit până la finalizarea etapei II, sub-faza I„, indică sursa citată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top