Connect with us
Ciclonul loveşte România. A nins în plină vară iar pe lioral temperatura a scăzut brusc

Știri

Ciclonul loveşte România. A nins în plină vară iar pe lioral temperatura a scăzut brusc

Ciclonul loveşte România. Temperaturi anormale pentru luna iulie. Primul strat de zăpadă din luna iulie a fost înregistrat în noaptea de marți spre miercuri din cauza temperaturilor scăzute pe Vârful Pietrosu Rodnei, județul Maramureş. Stratul de zăpadă nu este unul generos, suficient însă de consistent încât să fie văzut din orașul de la poale, Borşa.

Sorin Timiș, primarul orașului Borșa, a declarant că nu știe când a mai fost zăpadă în zona Maramureșului, în mijlocul lunii iulie:

„În ultimele trei-patru zile vremea s-a răcit treptat, iar în noaptea de marţi spre miercuri a fulguit sus pe munte, astfel că avem prima zăpadă pe Vârful Pietrosul Rodnei, la peste 2.300 de metri altitudine, înregistrată în luna iulie. Temperatura scăzută din noaptea de marţi spre miercuri a adus prima zăpadă pe cel mai înalt vârf montan din Borşa, au fost, cred, zero grade. Sus pe vârf era cernut alb. În luna iulie eu nu îmi aduc aminte să fi nins, în urmă cu 15 ani, în luna august, a mai fost o fulguială sus pe munte, dar nu în iulie”, a spus Timiş, pentru Mediafax.

Ciclonul loveşte România. Ce anunţă meteorologii

Ciclonul loveşte România. Specialiștii anunță că mai multe județe vor fi afectate de vremea rea. Autoritățile sunt în alertă și gata să intervină în locurile unde potopul va face prăpăd.Vin două săptămâni cu ploi, tunete, fulgere și vânt puternic, anunță meteorologii. Vremea se va răcori în toată țara, iar temperatura maximă nu va depăși 23 de grade Celsius. Temperaturile neobișnuit de mici vin după o perioadă de caniculă.

Weekend-ul trecut, aerul era irespirabil. Două zile mai târziu, temperaturile au scăzut și cu 10 grade. Indicat este să nu plecați de acasă fără o geacă sau o bluză! Pe lângă aerul rece, există riscul ca România să fie traversată și de un ciclon cu ploi și furtuni.

Temperatura apei mării a scăzut brusc

Cei mai afectați sunt românii aflați în vacanță. Pe litoral, temperatura apei mării a scăzut brusc de la 26 de grade la 17-18.

Citeşte şi:

450 de rachete antigrindină au fost lansate

Ciclonul loveşte România. Fenomenele meteo extreme din această vară le-au dat de lucru specialiștilor care operează sistemele de rachete antigrindină. În Prahova au fost lansate 450 de rachete, un număr dublu față de anul trecut. Chiar și așa, uneori, tehnologia are limitele ei.

O rachetă antigrindină cântărește în jur de 8 kg și poate proteja 10 – 12 mii de hectare de terenuri cultivate. Costul unui singur proiectil depășește 1.000 de euro.

 

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top