Connect with us
Se înregistrează întârzieri la zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj, din cauza vremii nefavorabile.

Știri

CLUJ: Întârzieri la zboruri din cauza vremii nefavorabile

Șapte avioane au rămas la sol și au decolat cu întârziere pe Aeroportul Internațional Cluj, din cauza ninsorii de duminică dimineață. Totodată, alte curse interne și internaționale au întârzieri de câteva zeci de minute.

Aeronavele au un strat de gheață pe fuselaj, care necesită un timp mai mare de îndepărtare, a spus directorul aeroportului, David Ciceo „Din cauza fenomenului de degivrare, au avut întârzieri zborurile care au decolat dimineaţă. S-a depus gheaţă pe aeronave, degivrarea a necesitat mai mult timp. A fost necesar chiar de 10 ori mai mult lichid de degivrare. În condiţii normale, se folosesc 200-300 de litri de lichid pentru un avion, dar astăzi am folosit chiar şi două tone. Avem destule resurse. Eficienţa procesului a fost afectată şi de vânt, care în anumite momente înregistra viteze de 7 metri/secundă”, a explicat David Ciceo, pentru news.ro.

Directorul aeroportului a mai spus că pe parcursul zilei vor mai fi întârzieri. Astfel, la ora 12:30, potrivit site-ului instituţiei, patru curse internaţionale care ar fi trebuit să sosească la Cluj aveau întârzieri de ordinul zecilor de minute (Cologne, München, Billund şi Luton).

Citește și: Trafic rutier îngreunat din cauza vremii. Ce județe sunt afectate

„Ar putea fi şi de-a lungul zilei întârzieri. Probleme au fost doar la plecare. Pentru sosiri nu au fost curse deviate pentru că pista este în condiţii bune”, a mai explicat directorul Aeroportului Internaţional Cluj.

Reamintim că meteorologii au emis cod portocaliu de viscol și cod galben de vânt puternic în această dimineață. Paisprezece județe se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol, iar municipiul București și celelalte județe se vor afla sub cod galben de vânt.Rafalele vor atinge chiar și 80-90 de kiometri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top