Connect with us
CNATDCU va decide joi în cazul acuzaţiilor de plagiat care o vizează pe Laura Codruța Kovesi, după ce va analiza raportul întocmit de comisia juridică.

Știri

Update: CNATDCU a decis că Laura Codruța Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat

Consiliul General al CNATDCU a votat astăzi raportul Comisiei de Ştiinţe Juridice cu privire la acuzația de plagiat în cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Update ora 12.20: CNATDCU a decis că Laura Codruța Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Membrii comisiei au decis că suspiciunile de plagiat din teza procurorului-șef DNA nu se verifică.

Stire initiala

Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara a anunţat că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a procurorului-șef al DNA sunt similare cu alte surse. Specialiștii au stabilit că acuzația privind plagiatul este parțial fondată, scrie Gândul.

„Joi, Consiliul General al CNATDCU se va întâlni, iar unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei este votul asupra raportului referitor la acuzaţia de plagiat în ceea ce o priveşte pe doamna Kovesi. Raportul a fost trimis către Consiliul General, joi se va vota raportul. Membrii Consiliului General îşi vor da votul asupra raportului înaintat de Comisia de Ştiinţe Juridice”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Pe 17 noiembrie, Comisia de Etica a Universității de Vest din Timișoara a anunțat ca 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi sunt similare cu alte lucrări.

„Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. În absenţa unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate”, se arăta în comunicatul transmis de Comisia de Etică.

546 de rânduri din doctoratul Laurei Codruța Kovesi sunt similare cu alte lucrări

Specialiștii au consultat toate documentele puse la dispoziție atât de către autorii sesizării, cât și de persoana vizată. Fiecare paragraf din teză a fost comparat cu surse indicate de programul informatic iThenticate.

„Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT a concluzionat că sesizarea este nefondată pentru 4.141 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate şi parţial fondată pentru restul”, se mai arăta în comunicat.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a anunţat că a sesizat oficial CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Citește și: Traian Băsescu, prima reacție după ce fratele său rămâne la închisoare: „Koveși și Coldea, deschideți șampania”

În septembrie 2016, Sebastian Ghiță s-a autodenunțat la Parchet pentru că ar fi participat la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a șefei DNA. După autodenunț a fost deschis un dar de instigare la fals intelectual. În replică, Laura Codruța Kovesi a anunțat că nu a plagiat.

1 Comment

1 Comment

  1. Mihai viteazul

    2016-12-08T19:48:42+02:00 at 19:48

    OK, doamna este oarecum la limita desi legea nu precizeaza cat poate sa fie culoare alba si cata neagra. Furtul este furt, asa scrie in Codul penal, pedepsele difera in functie de gravitatea faptei si valoarea furtului, un sac de cartofi sau 10 milioane de euro.
    Ce facem cu cei care au plagiat tot, cu punct si virgula , inclusiv greselile gramaticale. EXEMPLU; BOGDAN ROSCA ZASMENCU – CEL MAI PROST PLAGIATOR DIN ROMANIA, A COPIAT TOT, DE LA UN COLEG. Comisia de Etica a UBB a hotarat; P L A G I A T. Dupa ce a fost emisa decizia Comisie de Etica numitul Rosca-Plagiatorul a fost numit manager la Radio Cluj. Concluzia logica este, pentru a fi manager trebuie sa fi plagiator?! Cautati, va rog, pe Google “Rosca UBB plagiat” si veti intelege in ce rahat de tara traim. Rosca a terminat o facultate neacreditata apoi a sustinut licenta la UBB iar indrumator de licenta i-a fost comunistul Dancau, actual vice-premier, tatal multor plagiatori din tara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top