Connect with us
Comandament de iarnă la Primăria Capitalei convocat pentru măsuri de urgență. Gabriela Firea a anunțat care este situația în București.

Știri

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Măsuri urgente luate de Gabriela Firea

Gabriela Firea a convocat un comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Primarul general a anunțat că a decis să-l demită pe managerul Spitalului Colentina. Decizia vine după ce s-a constatat că pacienții au stat fără căldură în spital.

„Nu era o problemă de la RADET, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistența unei revizii. Șase lunid e zile totți conducătorii din subordinea primăriei au avut timp să arate că își fac datoria. Dacă au vrut să fie mangri au înțeles că nu au drepturi ci și obligații. Ams emnat demiterea managerului Spitalului Colentina. La fel se va întâmpla cu orice manager de spital. Nu pot să tolerez astfel de atitudini.

Mâine dacă un alt manager de instituție mi se dovedește că nu își respectă obligațiile pleacă acasă. Așa s-a întâmplat cu șeful RATB. A plecat în concediu și a lăsat sitația dezastruoasă.

Măsuri de urgență din cauza gerului anunțat

Ne așteaptă o săptămână dificil. Azi Cod galben, mâine posibil Cod Portocaliu. Marți seara va ninge abundent. Miercuri va fi o zi foarte dificilă. Având în vedere controlul personal pe care l-am făcut. În ceea ce privește mult discutatele deszăpeziri am luat legătura cu doamna ministru de Interne, cu dl ministru al Justiției, care ne vor sprijini cu deținuți și jandarmi pentru a reuși să deszăpezim toate trotuarele într-un procent mult mai mmare. Cred că acest ajutor este binevenit din partea Administrației Penitenciarelor.

În ceea ce privește trotuarele care sunt în proximitatea agenților economici. Aceștia au obligația să le degajeze. Începând de azi Poliția va împărți somații, care în câteva ore se vor transforma în amenzi.

Le mulțumesc bucureștnilor care au înțeles că au o responsabilitate civică.

În ceea ce privește oamenii fără adpost: sunt 450 de oameni fără adăpost în centrele noastre sociale. Cele mai multe preferă să vină câteva ore ziua, dar în timpul ziei din nou pleacă. Este o fluctuație permanentă în aceste centre, pentru că aceste persoane nu doresc să fie instituționalizate permanent. Noi avem pregătirea necesară atât ca număr d elocuri, spațiu, paturi, medicamente.

În ceea ce privește cursurile la grădinițe, școli, dacă se prelungește susendarea și pentru ziua de miercuri. Ar fi foarte grav din partea noastră, după ce am protejat elevii două zile să-i scoatem în ger năpraznic. Diseară vom lua o decizie și o vom anunța în această seară.”, a spus Gabriela Firea.

Știri pe aceeași temă

Școlile și liceele în care nu se fac ore luni și marți – Lista pe județe

Drumuri închise pe 9 ianuarie. Cum se circulă în țară

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top