Connect with us
Companie nouă pe liniile ferate române. O inițiativă unică în țara noastră va fi pusă în practică în prima lună a lui 2017.

Știri

Companie nouă pe liniile ferate române

Companie nouă pe liniile ferate române. O inițiativă unică în țara noastră va fi pusă în practică în prima lună a lui 2017. Compania AstraTranscarpatic își anunță intrarea pe piața transporturilor de călători în zona feroviară.
Firma are sediul în Arad și propune o serie de inovații pentru transportul cu trenul în România.

Companie nouă pe liniile ferate române – condiții de lux pe tren

Primul tren al AstraTranscarpatic va circula pe ruta Arad-București. La bordul trenului, călătorii se vor putea bucura de o serie de facilități nemaiîntâlnite în trenurile autohtone. „Trenul, care este o concepţie proprie a companiei, oferă condiţii deosebite, peste tot ceea ce avem acum în ţară. Printre dotări se află, vagoane de dormit dotate cu duşuri. Condiţiile de transport vor fi ca în avion, în sensul că vom servi la vagonul de dormit clasa I, sandvişurri, cafea, apă, incluse în preţ, la cuşetă doar cafea şi apă. Va avea însoţitori de bord. Interior luxos. Experiența călătoriei va fi excelentă, vă asigur.”, a declarat Valer Blidar, patronul firmei.

Inițial, trenurile vor avea șase vagoane, două de dormit, trei cuşetă şi unul de clasă. Investiția totală s-a ridicat la 18-20 milioane de euro, dar Valer Blidar este sigur că în final, afacerea se va dovedi profitabilă. Românii dornici să încerce o experiență a călătoriei cu trenul cu totul diferită vor putea achiziționa bilete chiar din tren. Odată ce compania se va stabiliza din punct de vedere financiar, vor fi dezvoltate o platformă online precum și o serie de case de bilete în stațiile importante.

Citește și: Mersul trenurilor pe ruta București-Constanța- curse anulate din cauza vremii

În încheierea interviului, Valer Blidar explică argumentele care l-au determinat să investească în această direcție. „Ideea mi-a venit de la desele reclamații pe care le-am auzit la românii dezamăgiți de condițiile în care se prezintă trenurile patriei. Deseori, îi auzeam comparând felul în care se călătorește în Germania și Franța comparativ cu noi. Prin trenurile noastre, vrem să demonstrăm că și în România se poate circula civilizat cu trenul. Avem în plan ca la vară să depășim hotarele țării, cu o rută care să ajungă până la Viena.”

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top