Connect with us
Contribuțiile la Pilonul II de pensii, suspendate! Ce spune Olguța Vasilescu despre acest lucru

Știri

Contribuțiile la Pilonul II de pensii, suspendate! Ce spune Olguța Vasilescu despre acest lucru

Un proiect de lege privind contribuțiile la Pilonul II de pensii generează noi controverse. În el se precizează că în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018, contribuțiile la acest pilon vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 – 31.12.2018”. În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a reacționat și a vorbit la Antena 3 despre această inițiativă legislativă.

Ea a spus că este vorba despre ”o soluție a Comisiei de Prognoză”, cu care nu este de acord.

Nu suntem de acord cu ea. Nu se va întâmpla, pentru că trebuie să ajungă la noi. Este o soluție a Comisiei de Prognoză”, a declarat Olguța Vasilescu la Antena 3.

O altă prevedere a proiectului citat este că se va stabili o „contribuție a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuție care „crește anual până la 125 de lei în anul 5” și va fi „dedusă din impozitul pe venit”.

Totodată, va exista și o contribuție a angajatorului „egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei (50, 25, 10 angajați)”, se mai arată în documentul guvernamental, scrie mediafax.ro.

Ce spune Olguța Vasilescu despre Legea Pensiilor

Ministrul Muncii a vorbit și despre mult-așteptata lege a pensiilor.

Întrebată care este termenul limită până când legea pensiilor va fi gata, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a spus: „La sfârșitul acestei sesiuni parlamentare și cred că în luna iulie va putea intra în dezbatere”.

De asemenea, demnitarul a precizat că încă se fac calcule și simulări referitoare la această lege.

„Legea pensiilor este în lucru, în sensul că, la ora actuală, facem evaluarea pe această lege. Facem calcule cât mai exacte. Se lucrează din luna octombrie a anului trecut. Am avut întâlniri cu mediul universitar, cu foști miniștrii ai Muncii care cunosc foarte bine legislația de pensii și le-am solicitat și dumnealor să și spună punctul de vedere”, a mai explicat Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Citește și: Noi promisiuni ale PSD pentru pensionari. Ce ar urma să se întâmple până 2020 cu pensia

Citește și: Se schimbă data la care vine pensia! Liviu Dragnea a făcut anunțul

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, audiată la Parchetul General. Primele declarații:

1 Comment

1 Comment

  1. eva vanvossen

    2018-05-21T13:48:23+03:00 at 13:48

    De ce ,,suspendare” mai femeie?ati golit visteria tarii si acum v-a mai ramas Pilonul Doi?!pe cand nationalizarea fondurilor acestui pilon?o sa aveti soarta lui Ceausescu,toti,de la cel mai mare(sef!)la cel mai mic!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top