Connect with us
Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost eliberat condiționat, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul RAFO Onești.

Știri

Corneliu Iacobov, eliberat condiționat după patru ani și jumătate

Afaceristul Corneliu Iacobov, condamnat la 7 ani de închisoare în anul 2012, în dosarul RAFO Onești, a fost eliberat condiționat.

Iacubov va părăsi Penitenciarul Poarta Albă marți, după ce Judecătoria Medgidia i-a aprobat cererea de eliberare condiționată. Decizia nu a mai fost atacată de procurorii DIICOT.

Corneliu Iacobov formulase în acest an mai multe cereri de eliberare condiţionată, respinse atât de Judecătoria Medgidia, cât şi de Tribunalul Constanţa.

Corneliu Iacobov, acuzat că a prejudiciat RAFO de 24 de milioane

Omul de afaceri a executat doar patru ani și jumătate din pedeapsă. El a fost condamnat în iunie 2012 la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul RAFO Onești. Iacobov a fost acuzat că a prejudiciat rafinăria cu peste 24 de milioane de lei, alături de mai multe persoane, în perioada 2000-2003.

În 2005, Corneliu Iacobov, Toader Găurean şi alte alte două persoane au fost trimişi în judecată pentru prejudicierea Rafo Oneşti, fiind acuzaţi că au încheiat cu societatea Metal EuroEst din Câmpina un contract de vânzare-cumpărare, ce avea ca obiect un pachet de acţiuni la Electrocarbon Slatina.

Citește și: Frank Colin, fostul soț al Mariei Marinescu, a fost eliberat din închisoare

Procurorii DIICOT arătau în recizitoriu că Iacobov, Găurean, în calitate de administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 – 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top