Connect with us
Anul 2016 a fost marcat de numeroase accidente aviatice și rutiere în care și-au pierdut viața sute de persoane.

Știri

Cronologie: Accidente aviatice și rutiere grave în 2016

Anul 2016 a fost unul plin de accidente rutiere grave și tragedii aeriene, soldate cu mii de morți și de răniți.

Anul 2016 a fost  marcat de o serie de accidente rutiere grave în România. Bilanțul pentru primele 11 luni ale acestui an indică peste 1700 de morți și 7.500 răniți.

Cei mai periculoși șoferi din trafic sunt cei care au maxim 24 de ani și conduc mașini de lux, conform estimărilor polițiștilor și instructorilor auto.

Iată o cronologie a celor mai grave accidente rutiere și tragedii aeriene din 2016!

Accidente aviatice 2016

25 decembrie: Un avion militar rusesc care transporta 92 de persoane s-a prăbușit în Marea Neagră, în dimineța zilei de Crăciun. Citește aici ai multe!

19 decembrie: Un avion militar al Ministerului Apărării rus s-a prăbușit în zona de nord-est a Siberiei. 23 de oameni au fost grav răniți.

29 noiembrie: Un avion British Aerospace 146 în care se afla echipa braziliana de fotbal Chapecoense s-a prăbușitîn Columbia. 76 de oameni au murit.

24 octombrie: Cinci angajați ai agenției europene FRONTEX au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit la scurt timp după decolare, în Malta. Avionul era un turbopropulsor Metroliner cu două motoare.

19 mai: 66 de oameni au murit după ce un avion aparținând companiei Egypt Air s-a prăbușit în Marea Mediterană.

19 martie: Un avion Boeing ce venea de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) s-a prăbușit  pe aeroportul din Rostov-pe-Don în sudul Rusiei. În urma tragediei au murit 61 de oameni.

24 februarie: Un avion cu 23 de persoane la bord s-a prăbușit în zona de vest a Nepalului. Nu au existat supraviețuitori.

Accidente rutiere grave petrecute în România în 2016

11 noiembrie: Patru oameni au murit în urma unui accident petrecut pe DN14 din Sibiu. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul mașinii, iar aceasta s-a izbit de zidul unei case.

5 noiembrie: Un accident în lanț a avut loc pe Autostrada Soarelui. Patru oameni au murit și alți 60 au fost răniți, după un accident în care au fost implicate 29 de mașini.

31 octombrie: Trei persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, într-un accident rutier produs pe raza comunei gălățene Munteni, în care au fost implicate patru mașini, între care un microbuz cu persoane și un autotren.

14 august: Doi oameni au murit și alți trei au fost grav răniți, după ce au fost spulberați de șoferul unei mașini înmatriculate în Italia, pe Șoseaua Chitilei.

17 iunie: Patru oameni au murit și alți 26 au fost răniți, după un accident petrecut la Perișani (județul Brașov). Un autocar care transporta 28 de copii și trei adulți din Iași a lovit un parapet de beton și s-a răsturnat.

4 aprilie: Cinci oameni au murit, iar alți doi au fost răniți, după ce au fost loviți într-o stație de autobuz din Brăila de un șofer care a pierdut controlul volanului.

27 ianuarie: Patru oameni au murit și încă unul a fost grac rănit, după un accident rutier produs pe DN 10 Buzău-Brașov, în apropiere de Viperești.

Accidente rutiere grave în 2016 din lumea întreagă

20 decembrie: 12 polițiști și-au pierdut viața, după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o prăpastie. Tragicul acccident s-a petrecut pe un drum de munte din izolata localitate Antabamba.

18 decembrie: Doi oameni au murit și alți 15 au fost răniți după un accident petrecut în Statele Unite, Baltimore, în care au fost implicate 55 de mașini.

22 noiembrie: 17 oameni au murit după un carambol produs pe o autostradă din China, în care au fost implicate 56 de mașini.

20 martie: 14 studenți Erasmus au murit într-un accident de autocar petrecut în nord-estul Spaniei.

6 februarie: 41 de persoane au murit și alte 26 au fost rănite, după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbușit de pe un pod în râul Purna din India.

10 ianuarie: 20 de oameni au murit într-un accident în care a fost implicat autobuzul care transporta o echipă de fotbaliști amatori și câțiva suporteri mexicani, în Veracruz.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top