Connect with us
UPDATE: Trafic feroviar oprit în Ialomița după ce un tren de marfă a lovit un TIR

Știri

Cum a deraiat un tren în Gara de Nord. Ce spun martorii

Un tren privat a deraiat miercuri seara în Gara de Nord, în timp ce gara. Trenul, aparținând operatorului Regio Călători, a fost anulat după incident.

Incidentul a avut loc în momentul în care mecanicul ducea trenul cu nouă vagoane la capăt de linie. Garnitura urma să plece din Bucureşti spre Braşov, iar călătorii aşteptau pe peron.

Trenul a lovit parapetul de la capătul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat de o osie, informează CFR SA.

Martorii povestesc că garnitura nu avea un al doilea mecanic, în spate, care să îl ghideze pe cel din locomotivă.

„În momentul în care trenul a dat în spate, s-a auzit o bubuitură. Bam! Dar de ce nu le dă la persoanele care sunt ajutor de şefi de tren sau ceva de genul ăsta staţii în dotare ca să ştie, dă-i mai tare, dă-i mai încet, sau ceva de genul ăsta?”, a spus un martor pentru Digi 24.

„L-am văzut cum a deraiat. M-am speriat, vă daţi seama. Se putea întâmpla o mare tragedie”, a mai precizat încă un martor al incidentului.

Ce spune CFR Călători despre trenul deraiat în Gara de Nord

„În urma depăşirii parapetului de la linia 6 s-a produs şi deraierea de o osie a unui vagon. Nu avem date despre câte persoane trebuia să urce în acest tren, doar putem să vă asigurăm că nu e nimeni rănit în urma acestui incident şi va fi anchetat de organele abilitate”, spune Oana Brâzan, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului nu s-au înregistrat persoane rănite, iar traficul celorlalte trenuri care urmau să sosească sau să plece din Gara de Nord nu a fost afectat.

Regio Călători nu a oferit până acum o reacție cu privire la acest eveniment.

Incidentul este anchetat.

Citește și: Tren deraiat: Două vagoane în care se aflau 20 de călători au deraiat; o persoană a fost rănită

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top