Connect with us
Cum arată acum medicul ars de la Piatra Neamț. Primele declarații după recuperare

Știri

Cum arată acum medicul ars de la Piatra Neamț. Primele declarații după recuperare

Medicul care a suferit arsuri mari în incendiul de la Piatra Neamț se simte bine, a fost transferat la un alt spital din Belgia, și începe a doua etapă a reabilitării sale. Medicul erou care a scos din flăcări pacienții de la Terapie Intensivă a stat trei săptămâni în comă artificială. Suferise arsuri pe o mare suprafață din corp, iar medicii erau rezervați în privința sa.

Eroul de la Piatra Neamț și-a revenit

Cătălin Denciu, medicul erou din Piatra Neamț a intrat într-o altă etapă de reabilitare. El se află în Belgia și a fost transferat la Spitalul Saint-Luc, după ce, în primă fază a fost ținut trei săptămâni în comă artificială. Medicul erou a făcut primele declarații după perioada grea prin care a trecut. El a spus că încet încet a început să se miște, iar astăzi poate din nou să meargă pe bicicletă, iar acesta este un progres major.

Cum arată acum medicul ars de la Piatra Neamț. Primele declarații după recuperare

Cu toate astea, este cale lungă până se va recupera complet. Deocamdată încă are dificultăți în îndoirea brațelor.

„Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat Cătălin Denciu pentru o publicație din Belgia.

Cum arată acum medicul ars de la Piatra Neamț. Primele declarații după recuperare

Cătălin Denciu este medicul care era de gardă în seara fatidică în care a ars secția de ATI de ls Spitalul Județean Piatra Neamț. În momentul în care a izbucnit incendiul, el s-a aruncat în foc, cu mâinile goale, pentru a-i scoate pe pacienți din flăcări. A suferit arsuri de gradul doi și trei pe o mare parte din suprafața corporală.

Zece persoane au murit în incendiul de Piatra Neamț. Erau pacienți intubați, pacienți care aveau coronavirus și fuseseră internați la Terapie Intensivă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top