A avea venituri suplimentare, pe lângă salariul încasat lunar de la angajator, reprezintă în general o variantă excelentă pentru a pune bani deoparte. Poți folosi economiile pentru a investi pe viitor sau pentru a ieși dintr-un impas financiar, atunci când apar cheltuieli neprevăzute, ce te pot destabiliza.
Un cont de economii, la care să apelezi atunci când ai o nevoie financiară, ar trebui să devină un obiectiv pentru fiecare persoană care înregistrează un venit lunar sigur. Totuși, să pui bani deoparte dintr-un singur salariu, din care trebuie să achiți facturi, rate, chirie, alimente, cheltuieli de transport și altele, devine foarte dificil în prezent. În acest context, un venit suplimentar te poate ajuta să-ți echilibrezi mai bine bugetul, să poți investi ulterior și, implicit, să-ți poți crește încasările personale.
Găsești, mai jos, câteva sfaturi de educație financiară oferite de Biroul de Credite Rapide, instituție financiară nebancară înregistrată la Banca Națională a României, la care poți apela dacă ai nevoie de un credit rapid, acordat în condiții avantajoase, doar în baza buletinului și a fluturașului de salariu.
Principala sursă de venit suplimentar pe termen scurt și mediu o reprezintă joburile extra. Este vorba de acele colaborări individuale, în afara contractului pe muncă pe care îl ai cu angajatorul tău și care îți pot genera un venit în plus față de salariu. În general, joburile extra sunt part-time sau au program flexibil, astfel încât să primești niște task-uri pe care ulterior să le îndeplinești conform unui deadline.
În funcție de domeniul în care activezi deja sau de pasiunile tale, încearcă să generezi venituri suplimentare, alegând o colaborare care ți se potrivește. Poate te pricepi să redactezi articole pe diverse teme, să fii copywriter sau să faci marketing și să oferi servicii de consultanță sau contabilitate.
Sigur te-ai gândit cum ar fi să începi să muncești pentru tine și pentru visul tău. E destul de dificil să lași totul în urmă, să renunți la un venit stabil și să te apuci de propriul business. Totuși, poți investi într-o afacere în paralel cu jobul tău. Vei avea nevoie de muncă multă și de răbdare, însă ar putea fi primul pas spre îndeplinirea dorinței tale de a fi antreprenor. Desigur, ai nevoie de bani pentru a face o investiție, iar aici ai două opțiuni:
economii strânse în timp – pe care le vei obține fiind chibzuit. Fă-ți un buget personal pe care să-l respecți, elimină orice fel de cheltuieli inutile, risipa și banii dați pe lucruri care nu-ți folosesc.
un credit rapid de tip IFN, adică nebancar, pe care-l poți accesa online chiar de la Biroul de Credite Rapide. În baza buletinului și a fluturașului de salariu poți obține până la 10.000 de lei în aceeași zi de la solicitare.
Educația financiară este un concept devenit tot mai popular și în România. Tot mai mulți tineri își doresc să fie pe cont propriu, nu angajați. În drumul tău spre o independență financiară, e important să știi să-ți faci calcule precise înainte de a investi bani într-o afacere.
Învață să-ți gestionezi bugetul astfel încât să reușești să pui o parte din banii câștigați deoparte. Apoi, investește-ți economiile într-un business la care să te pricepi și care să fie profitabil, fie că e vorba de un start-up, de o franciză sau de imobiliare. De asemenea, dacă optezi pentru un credit rapid nebancar, asigură-te că poți achita ratele și poți rambursa banii fără să riști vreun impas financiar.
Un credit rapid poate fi punctul de pornire spre atragerea unor venituri suplimentare. Dacă vrei să investești într-o afacere și să devii antreprenor, de exemplu, fă-ți foarte bine calculele înainte. Nu demisiona de la locul de muncă înainte de a fi sigur că ai cu ce să-ți susții business-ul și, mai ales, cu ce să-ți plătești cheltuielile.
De asemenea, creditul rapid pe care-l iei de la Biroul de Credite Rapide, poate fi un început în demararea unui proiect la care visezi de multă vreme. Primești până la 10.000 de lei, pe o perioadă de rambursare de 18 luni, fără niciun comision aplicat. Împrumutul se acordă doar cu buletinul și fluturașul de salariu, chiar și celor cu istoric negativ, și nu trebuie să aștepți zile întregi până îți intră banii. Suma se virează pe cardul solicitantului în aceeași zi de la semnarea contractului. După ce ai accesat creditul rapid nebancar, asigură-te că achiți ratele la timp, fără a depăși datele scadente.
Economisește, fă-ți un buget personal și eficientizează-ți cheltuielile lunare. Apoi investește, pentru a putea genera venituri suplimentare. Iar dacă vrei să pornești o afacere, apelează la un credit rapid, însă doar după ce te asiguri că poți rambursa banii fără riscul unui impas financiar.