Connect with us
Cum se circulă cu metroul după 15 mai. Ministrul Transporturilor dorește un metru distanță între călători

Știri

Cum se circulă cu metroul după 15 mai. Ministrul Transporturilor dorește un metru distanță între călători

Lucian Bode, ministrul Transporturilor a vorbit luni seară despre regulile impuse la metrou după 15 mai când vom trece de la starea de urgență la cea de alertă. Conform acestuia, angajații MAI vor fi alături de agenții de pază ai Metrorex pentru a se asigura că regulile sunt respectate. Distanța dintre călători va fi de cel puțin un metru.

Cum se circulă cu metroul după 15 mai. Ministrul Transporturilor dorește un metru distanță între călători

Bode a declarat următoarele, conform Agerpres:

“Cele 53 de staţii de metrou sunt deservite de 130 de accesuri. Staţiile cele mai aglomerate sunt cele din zona de Nord, Pipera, şi cele din Centru – Unirii, Victoriei. Am avut o colaborare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Interne. Am solicitat sprijin, iar domnul ministru Vela şi-a dat acordul să găsim împreună soluţii pentru a organiza accesul la metrou astfel încât să nu avem acele aglomerări.”

Acesta a mai menționat că în timpul orelor de vârf, la metrou vor fi angajați MAI care vor ajuta agenții de pază pentru a asigura că regulile de distanțare se vor respecta la gurile de acces.

De asemenea, acesta intenționează că între călători se va păstra o distanță de un metru și că analizează măsurile adoptate de alte state europene care au marcat cu autocolant locurile unde pot sta călătorii. Acesta a mai adăugat:

“Este recomandarea noastră, aşa o să fie transpusă prin legislaţia subsecventă actului normativ aprobat astăzi de Guvern şi, sper eu, aprobat în zilele următoare de Parlament. Vom spune foarte clar că vrem să solicităm păstrarea acelei distanţe de un metru între călători. Am văzut anumite recomandări. Ne uităm ce se întâmplă în alte state membre unde erau marcate locurile cu un autocolant de o anumită culoare scaunele, respectiv locurile din tren erau marcate şi doar acolo puteau sta călătorii. Este un proces foarte complicat, dar nu imposibil. Nu exclud acest lucru, dar aş vrea să văd în primele zile după 15 mai cum se respectă regulile stabilite. Cu siguranţă pot fi ridicate anumite restricţii sau pot fi impuse restricţii noi în funcţie de cum evoluează acest mod de transport.”

În ceea ce privește programul trenurilor Metrorex, Bode a vorbit despre timpi de așteptare de 2-3 minute până la maximum 12 minute.

Acesta a informat următoarele:

“Avem 65 de trenuri. Am făcut în aşa fel programul, începând cu data de 15 mai, încât timpii de aşteptare între două trenuri să nu depăşească între două – trei minute, în cele mai multe situaţii, până la maximum 10, 12 minute. Am redus la minimum posibil timpii de aşteptare.”

Trenurile de metrou și spațiile de pe peron vor fi dezinfectate zilnic folosind o procedură industrială numită nebulizare 3D. Marți vor fi lansate în dezbatere măsurile legate de industria de transport rutier de persoane.

″Începând de mâine intră în dezbatere, în transparenţă decizională, măsuri pe care noi astăzi le-am agreat împreună cu industria de transport rutier de persoane. Această industrie este 100% privată şi e normal să existe dialog cu ei.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top