Categorii Știri

Cum se joacă blackjack, jocul de cărți disponibil și în cazinourile online din România

Cel mai probabil ai auzit despre blackjack cel puțin în filme, întrebându-te care sunt regulile acestui joc de cazinou. În mare, este un joc de cărți, dar asociat cu eleganța și rafinamentul cazinourilor terestre, un joc cu tradiție de aproximativ 300 de ani, provenit din Franța.

Acolo, i s-a spus inițial Vingt-et-Un, adică 21 – numele popular sub care mai este cunoscut jocul. Motivul ține de misiunea jucătorilor: să aibă o mână mai bună decât a dealerului, fără însă a depăși valoarea de 21. La modul ideal, suma cărților trebuie să determine fix 21.

Cum se joacă blackjack offline sau online

Chiar dacă mai mulți jucători se pot așeza la aceeași masă, joci numai împotriva dealerului. Totul începe prin distribuirea a două cărți pentru jucători. Dealerul are la rândul său două cărți, dintre care una este vizibilă jucătorilor.

În funcție de valoarea cărților primite, ai mai multe opțiuni dintre care să alegi: să mai ceri o carte, să stai fără să faci nimic, să dublezi miza inițială și să mai primești o carte suplimentară sau să împarți – acțiune existentă numai în situația în care ai două cărți identice în mână. Ulterior, dealerul întoarce cartea cu fața în jos și are posibilitatea de a mai cere cărți dacă valoarea combinată este sub 17 (la majoritatea meselor).

Dacă la unele jocuri precum cele de loterie te bazezi exclusiv pe noroc, la blackjack trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de atenție maximă la deciziile pe care le iei. Practic, ai nevoie de o strategie bună, de înțelegerea completă a regulilor, deși, în cele din urmă, norocul este decisiv.

Valoarea cărților în jocul de blackjack

Fie că alegi să joci blackjack într-un cazinou terestru sau pe platforme licențiate precum Vlad Cazino online (L1160657W000330 ONJN 18+ Joacă Responsabil), trebuie să înțelegi modul în care se calculează valoarea cărților de joc. Fiecare carte de joc are atribuită o valoare în puncte, iar scopul este acela de a ajunge la suma totală egală cu 21 sau cât mai aproape de aceasta, dar numai în sens inferior.

La blackjack, cărțile cu numerele 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 și 10 au chiar valoarea scrisă pe acestea. În schimb, cărțile mari – valet, damă, rege – valorează fiecare câte 10 puncte. Asul este util pentru că este flexibil – în funcție de nevoie, poate fi considerat 1 sau 11. Practic, valoarea asului este aleasă în funcție de cea mai avantajoasă opțiune pentru jucător.

Tipuri de Pariuri la Blackjack

Jocul de blackjack începe cu plasarea mizei, adică un pariu standard la jocuri de masă de cazinou. Online sau offline, alegi jetoane de diverse valori. După plasarea pariurilor inițiale, se împart cărțile, iar variantele de câștig sunt următoarele:

– dacă faci blackjack din start, câștigi de 1,5 ori suma pariată

– dacă ai o mână mai bună ca a dealerului (sau acesta trece de 21 – bust), primești încă o dată valoarea pariată.

Jocul de blackjack devine și mai captivant grație pariurilor secundare. Dacă observi că acea carte vizibilă a dealerului este un as, ai varianta de a activa acest pariu secundar de asigurare. Altfel spus, plătești jumătate din suma inițială pentru un pariu extra care să te protejeze în cazul în care dealerul are blackjack. Dacă posibilitatea se adeverește, primești de două ori valoarea pariului de asigurare. Dacă nu, pierzi pariul secundar și mergi mai departe cu mâna principală.

Un alt pariu secundar disponibil la blackjack este cel de tip Perechi perfecte: mizezi pe faptul că mâna ta va fi formată din două cărți cu valoare identică. Dacă pronosticul tău este corect, vei beneficia de o recompensă suplimentară indiferent de deznodământul jocului de blackjack.

Există și un pariu secundar care aduce în discuție jocul de poker. Prin 21+3, mizezi pe situația în care cele două cărți din mână și cartea cu fața în sus a dealerului formează o combinație de poker – chintă, culoare, trei de-un fel.

Dacă joci blackjack online, nu uita să alegi o platformă de live casino licențiată în România și să acționezi mereu responsabil! Joacă pentru distracție, nu pentru câștiguri. Un aspect interesant al jocului de blackjack este avantajul foarte redus al Casei: între 0,43% și 2%, în funcție de versiunea jocului.

Sursa foto canva.com

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More