Connect with us
Curg amenzile pe litoral! Fiți atenți unde și ce mâncați!

Locale

Curg amenzile pe litoral! Fiți atenți unde și ce mâncați!

Curg amenzile pe litoral după ce inspectorii sanitar veterinari au găsit nenumărate nereguli la restaurante, cafe-baruri, pizzerii și unități de tip fast food. Autoritățile au mers să verifice modul în care este manevrată marfa, condițiile de depozitare și cele în care se face vânzarea. Inspectorii au găsit abateri mari de la legislație.

Curg amenzile pe litoral! Fiți atenți unde mâncați!

În ultimele cinci zile, inspectorii sanitari veterinari au amendat 60 de unități de alimentație public de pe litoralul Mării Negre. Suma totală a amenzilor a fost de 368.000 de lei pentru abateri de la legislație, după cum precizează Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Verificările au fost făcute de medicii care compun Comandamentul Sezon Estival 2020. În doar cinci zile, ei au verificat 163 de unități de alimentație publică din toate stațiunile de pe litoralul românesc.

„Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 60 de unităţi, respectiv: 18 restaurante, 8 unităţi tip fast – food, 8 unităţi tip bufet, o rulota, 6 magazine alimentare, 7 baruri, 2 bistro, o braserie, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto şi un stand cu produse alimentare. Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei. De asemenea, a fost emisă o Ordonanţa de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare”, se precizează în comunicatul ANSVSA transmis AGERPRES.

Printre principalele probleme depistate de către inspectorii sanitari veterinari au vizat manipularea neigienică a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare; depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top