Connect with us
Cutremur de 3,1 pe scara Richter, in judetul Vrancea

Știri

Cutremur in Bulgaria, de 4.4 grade

Un cutremur de 4.4 grade a avut loc luni in Bulgaria, la 218 kilometri de Bucuresti.

Un cutremur de 4.4 grade a avut loc luni in Bulgaria, la 218 kilometri de Bucuresti.

Cutremur in Bulgaria.Seismul a avut loc luni, 18 aprilie, la ora locala 06.46, la 33 de kilometri est de localitatea Stara Zagora si la 3 kilometri sud est de localitatea Nova Zagora. Nu se cunosc detalii despre eventualele pagube facute de acest cutremur

.cutremur in bulgaria

Seismul care a zguduit Bulgaria astazi, vine in contextul in care, in ultima vreme au avut loc mai multe cutremure puternice pe glob.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 s-a produs sambata in provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, in apropierea granitei cu Columbia. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a declansat alerta pentru regiunile de coasta ale celor doua tari.

UPDATE: Stare de urgenta: Cel putin 233 de morti! Cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 in Ecuador

Ultimul bilant al cutremurului se ridica la 233 de morti si peste 1000 de raniti, a anuntat presedintele tarii, Rafael Correa, intr-un mesaj pe Twitter. El a precizat ca orasul Pedernales a fost distrus in urma seismului.

 

De asemenea, o serie de cutremure puternice s-a produs in Japonia la sfarsitul saptamanii trecute.

Bilant actualizat dupa al doilea cutremur din Japonia: peste 40 de morti

Bilantul ultimului seism de 7,3 grade din Japonia a crescut la 40 de morti si peste 1.000 de raniti dupa un precedent cutremur care a ucis noua persoane, potrivit autoritatilor locale.

Regiunea Kumamoto de pe insula Kyushu a fost zdruncinata in ultimele 48 de ore de un sir exceptional de cutremure violente care au provocat distrugeri, incendii si alunecări de teren. Cel putin o mie de persoane au fost ranite, dintre care 184 grav, potrivit autoritatilor locale.

Peste 90.000 de locuitori ai zonei au fost evacuati, inclusiv 300 de locuitori riverani ai unui baraj, care se poate prabusi in orice clipa

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top