Știri

Cutremur în România pe 14 martie 2018. Seismul, resimțit și în București

Cutremur 14 martie 2018. Un cutremur cu magnitudinea de inițială de 4.7 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, 14 martie 2018, în România.

UPDATE: Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 4.6 grade. Seimsul s-a produs în județul Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri.

Mișcarea tectonică de azi a avut următoarele coordonate: lat 45.715; lon 26.567.

Cea mai apropiată localitate de epicentru a fost comuna Gura Teghii situată la 16 kilometri Nord de epicentru.

Departamentul pentru situații de Urgență a reacționat după cutremurul de miercuri printr-un mesaj postat pe contul de socializare, la scurt timp după producerea seismului.

În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.7 pe scara Richter, la adâncimea de 157 de km.

Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube.În continuare se derulează verificări, este mesajul DSU.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a spus că acest cutremur se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea și că nu avem motive să ne panicăm.

Cutremur 14 martie 2018 în zona Vrancea

Știre initiala

Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 12:24:45 (ora României), conform datelor transmise de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

S-a mai eliberat din tensiunea acumulată. Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară mică, de câțiva kilometri.

Aceste cutremure mai reușesc într-un fel să amâne un cutremur mare, dar nu reușesc să oprească unul mare, a spus Mircea Radulian, directorul INFP, la Digi 24.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: Nehoiu(41km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Târgu Secuiesc(55km), Odobești(56km) și nu a durat mai mult de câteva secunde.

Adâncimea la care a avut loc este 157.503km, potrivit datelor preliminare ale INFP.

Seismul s-a simțit ușor și la București.

Este cel mai mare cutremur produs în acest an, până la acest moment.

Citește și: Când vine cutremurul mare în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul

Acest articol a fost actualizat la: 2018-03-14T13:07:15+02:00 13:07

Vezi comentarii

  • SFATURI DE 2 LEI DESPRE CUTREMURE ..TOT COMENTARII IEFTINE BA CA O SA VINA BA CA NU O SA VINA ..ADICA IN CONCLUZIE SUNT LA FEL DE NESTIUTORI CA SI UN COPIL DE 2 ANI SI IN NICI UN CAZ NU STIU CAND O SA FIE UN CUTREMUR ..:):):):)SARACII OAMENI DE STIINTA PLATITI DEGEABA DIN BANII PUBLICI SA BALBAIE DE 20DE ANI ACEIASIEXPRESIE,POATE ,PROBABIL :):):):)

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More