Connect with us

Știri

Destinații perfecte pentru orice sezon

Destinații perfecte pentru orice sezon

Vacanța este un moment de bucurie. Cu toate acestea, multe persoane nu își iau concediu atât de des pe cât ar merita. În timp ce anumite locuri de muncă nu îți oferă flexibilitatea prea mare din acest punct de vedere, există și persoane care nu sunt adepte ale călătoriilor. De multe ori nici nu trebuie să mergi prea departe de casă sau să cheltui sume prea mari pe călătorii extravagante pentru a te întoarce cu bateriile încărcate. Totodată, există și categoria persoanelor care sunt mereu cu ochii pe ultimele oferte de călătorie și sunt la curent cu cele mai populare destinații de vacanță. Indiferent de categoria din care faci parte, destinațiile din rândurile de mai jos s-ar putea să-ți facă cu ochiul.

Cluj-Napoca

Începem cu un oraș din Transilvania pe care multă lume îl îndrăgește. Cluj este un oraș plin de farmec unde istoria se împletește cu elementele moderne. Nu este un oraș prea mare, motiv pentru care nu ai nevoie de multe zile pentru a bifa cele mai importante obiective turistice. Trebuie neapărat să începi cu Piața Unirii, punctul zero al acestui oraș. De acolo te poți îndrepta spre Piața Muzeului, Opera Maghiară și un punct din care vei putea vedea totul de la înălțime, mai exact la cetățuie.

Dacă îți place arta, atunci îți poți face o rezervare la Operă pentru a urmări o piesă celebră iar la finalul zilei te poți relaxa la un restaurant local. Dacă ai mai multe zile la dispoziție, poți face o vizită la câteva obiective din apropiere. Printre acestea se numără Lacul Tarnița, Parcul Etnografic, Lacul Beliș și Castelul Bánffy.

Turcia 

O altă destinație excelentă de vacanță pe care o poți vizita dacă nu ai făcut-o până acum este Turcia. În timp ce multă lume este de părere că acest loc și plajele sale frumoase cu nisip fin sunt o escapadă de vară, ai câteva motive pentru care poți merge în orice sezon acolo.

Spre exemplu, Turcia este la fel de primitoare și în sezonul rece. Unul dintre cele mai populare orașe este Antalia, loc în care lumea merge pe tot parcursul anului. Partea bună este că poți face schi în munții Taurus și poți merge mai apoi să faci baie în mare, un loc excelent pentru luna de miere; câteva alte locuri pe care nu trebuie să le ratezi sunt Istanbul, Side, Bodrum și Capadocia.

Bali

Dacă faci parte din categoria iubitorilor de călătorii și te gândești mereu la următoarea vacanță, atunci Bali s-ar putea să-ți surâdă. Primul lucru bun este că temperatura nu scade mai jos de 20 de grade în mare parte din an.

Un alt avantaj este faptul că aici vei avea parte de foarte multe experiențe inedite. Un pont ar fi să călătorești în afara sezonului de vârf, adică vara și iarna.

Cu toate că nu e o destinație aproape de casă, merită tot efortul pentru a ajunge acolo. Câteva locuri pe care trebuie neapărat să le vezi sunt Ubud, insula superbă Nusa Penida pe care sigur ai văzut-o peste tot pe internet, sanctuarul maimuțelor și poarta Pura Lempuyang cu care trebuie neapărat să te pozezi.

Madeira 

Un alt loc la fel de superb este și Madeira. Climatul subtropical de pe tot parcursul anului îl face perfect pentru iubitorii de cald și nu numai.

Plajele cu nisip negru te vor face să vrei să te întorci iar peisajele vulcanice sunt uimitoare de fiecare dată când le vezi. Arhipelagul idilic portughez este plin de comori ascunse. Printre acestea se numără  Ribeira Brava, Paul da Serra, Monte, și Grădinile Tropicale.

Iubitorii de fotbal vor avea o mare surpriză în Madeira. Aici îi așteaptă muzeul CR7. Fotbalistul Cristiano Ronaldo s-a născut în acest loc, iar localnicii sunt mândri de acest lucru. Iar dacă vrei să ai parte de o experiență inedită, atunci poți încerca o croazieră în căutarea delfinilor sau a balenelor. Cu toate că nimeni nu îți garantează că vei zări aceste mamifere impresionante, nu se știe ce surpriză se poate întâmpla pe parcursul celor două ore.

Acestea sunt câteva destinații interesante care te așteaptă cu brațele deschide indiferent de vremea de afară. Unele dintre acestea sunt mai aproape de casă și nu necesită prea multă planificare în timp ce altele sunt mai costisitoare din acest punct de vedere. Indiferent de locul în care alegi să mergi, este important să te asiguri că ai bifat toate obiectivele pe care doreai să le vezi și să te încarci de energie bună pe care locul o emană.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top