Connect with us
Discuțiile dintre jandarmi și superiori din timpul protestului din 10 august au fost înregistrate și securizate

Știri

Discuțiile dintre jandarmi și superiori din timpul protestului din 10 august au fost înregistrate și securizate

În urma evenimentelor de vineri, 10 august, procurorii au decis să securizeze discuțiile dintre superiori și jandarmii aflați la momentul respectiv în Piața Victoriei.

Procurorii militari au luat această hotărâre după ce, în ultimele zile 238 de persoane au depus plângeri împotriva tratamentului la care au fost supuși în timpul protestului.

Citește și: Europarlamentarul Norica Nicolai crede că imaginile cu jandarmi lovind oameni cu mâinile ridicate sunt „trucate”

Anchetatorii au verificat toate probele strânse de procurorul Bogdan Pîrlog, care s-a aflat vineri seară în Piaţa Victoriei. Procurorii au tras concluzia că TOATE aceste probe au fost legal adunate, potrivit Digi24.ro.

Citește și: 238 de plângeri la Parchetul General, după evenimentele din 10 august. Până când pot fi depuse plângeri

De asemenea, procurorii militari lucrează intens la identificarea jandarmilor care au lovit protestatari care au ridicat mâinile în semn de non-violență. Au descoperit că mulți dintre ei aveau parțial sau total acoperit numărul de identificare de pe cască, așadar munca le va fi îngreunată.

Programul pentru a depune plângere la parchet, prelungit

Pentru soluționarea tuturor cazurilor, dar și pentru ca alte victime să poată să depună plângere, Parchetul anunţă că sâmbătă şi duminică, între orele 9,00 şi 14,00, este program cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu, nr. 3 , sector 4, Bucureşti. Iar de luni, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, bulevardul Libertăţii nr. 12, sector 5.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuşi unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenţia opiniei publice.

Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparţiale şi efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum şi al stabilirii responsabilităţilor legale”, se menţionează într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top