Connect with us
Doliu în lumea muzicii! Chitaristul Vali Rotari a murit

Știri

Doliu în lumea muzicii! Chitaristul Vali Rotari a murit

Doliu în lumea muzicii! Chitaristul bass Vali Rotari a murit, la aproape trei luni după ce a dezvăluit că suferă de boala necruțătoare. Aniela, soţia artistului, a postat un mesaj dureros pe pagina ei de socializare, unde și-a anunțat prietenii virtuali despre pierderea suferită.

„Vali va fi depus astăzi, începand cu ora 12:00 la capela Parohiei Aparatorii Patriei II „Sf. Ambrozie”, cu intrare din Sos Olteniţei”, a scris Aniela Rotari.

Vali Rotari a colaborat, de-a lungul timpului, cu Magazinul de Muzică, Mircea Rusu Band, Axa Project și mulți alții. Trupa din care a făcut parte este Foișorul de Foc.

În urmă cu trei luni, soția lui a anunțat că Vali este grav bolnav.

„Am decis să nu mai ascund boala lui Vali și să vin în fața voastră pentru că… e un moment în care chiar avem nevoie de voi. E un moment care i s-ar putea întâmpla fiecăruia dintre noi și pe care Vali îl trăiește cu demnitate, cu forță și cu speranță. Soțul meu e un luptător, un suflet nobil, un artist care are enorm de mult de dăruit. Haideți să îl ajutăm să se facă bine. Fiecare ajutor mic contează, pentru că înseamnă un pas mai aproape de sănătate pentru Vali”, declara atunci Aniela Rotari.

Trupa Foișorul de Foc s-a înființat în ianuarie 2000 la inițiativa lui Vali Rotari. Și-a dorit să realizeze un proiect de factură pop-rock, bazat pe multă melodicitate.

În sprijinul realizării acestui proiect i s-au alăturat muzicieni de valoare și, ceea ce era foarte important, un solist tânăr cu multă personalitate și un talent nativ.

Vali Rotaru a murit după o luptă grea cu cancerul

Componenții trupei la vremea respectivă erau: Marius Popa (vocal), Vali Rotari (bass), Cezar Zavate (chitară), Petre Cotarcea (claviaturi) și Sorin Patru (tobe).

De ce Foișorul de Foc? Și-au zis Foișorul de Foc pentru că acolo își dădeau întâlnire des și totodată datorită faptului că Foișorul de Foc este unul dintre cele mai importante vestigii istorice ale Bucureștiului, ce servea că observator de foc și ca post de pompieri.

Deși au susținut numeroase concerte în țară și și-au câștigat publicul prin calitatea show-ului, unii dintre membrii formației își doreau o ascensiune și mai rapidă.

Astfel că din august 2001, membrii trupei Foișorul de Foc urmează cai separate, unii dintre ei „migrând” spre alte trupe. Vali Rotari însă nu renunta la visul sau și își continuă carieră – că producător muzical -, iar în februarie 2005 se hotărăște să recucerească publicul și organizează o preselecție pentru mai mulți interpreți și instrumentiști, alegându-și echipa cu care avea să pornească din nou la drum.

Și astfel renaște Foișorul de Foc în nouă componentă: Ionuț Sturzea (vocal Ð chitare acustice) – atunci când s-a prezentat la audiție, a cântat acompaniat de propria chitară o piesă grea și foarte sensibilă din repertoriul lui Alejandro Fernandez, astfel că după câteva maasuri, Vali a luat decizia că el să fie vocea Foișorului de Foc.

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top