Știri
După cazul Bodnariu, o altă familie a învins statul norvegian și și-a luat copiii acasă: ”Le-am spus că le dau tot ce am, casă, apartament”
Published on
După familia Bodnariu care a învins Norvegia și a reușit să își ia acasă copiii ”coonfiscați” de către autorități, o altă familie a reușit să își revadă copiii, după un an chinuitor.
Un tribunal norvegian a dispus întoarcerea copiilor lângă părinții de care au fost desprinși acum un an din cauza Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia – Barnevernet.
Dragoş (doi ani şi jumătate) şi Bianca (şapte ani), s-au întors în familie zilele trecute.
Dumitru (45 de ani) şi Mihaela (38 de ani) Nan, originari din judeţul Maramureş, şi-au primit înapoi copiii luaţi de lângă părinţi în luna octombrie a anului trecut.
„Evenimentul reîntregirii familiei Nan, prin revenirea acasă a copiilor preluaţi abuziv de Barnevernet, Bianca-Mihaela şi Dragoş-Dumitru, este trăit, cu emoţie, de întreaga comunitate a românilor din Tromsø, care, alături de Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, s-a strâns în jurul celor doi părinţi greu încercaţi.
Pentru început, vineri, 28 octombrie 2016, în casa lor, împreună cu părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Macarie, Mihaela şi Dumitru s-au întărit sufleteşte, cu spovedanie şi rugăciuni de mulţumire, întru bucuria reîntâlnirii cu copiii lor”, se arată în comunicatul Episocopiei Europei de Nord.
Celor doi soți li s-a spus pe data de 27 octombrie 2015 că nu au voie să vorbească, așa că au păstrat tăcerea în legătură cu drama prin care treceau.
Niște asistenți sociali le-au spus părinţilor că fetiţa a declarat că a fost bătută şi nu mai au dreptul la copii, după ce au fost interogați timp de șase ore.
”Le-am spus că le dau tot ce am, casă, apartament. Nu îmi mai trebuie nimic. Să îmi dea copiii şi plec din ţară”, povestea Dumitru Nan la începutul anului pentru adevarul.ro.
„Pur şi simplu îţi iau sufletul din tine şi pleacă cu el”, declara şi Mihaela Nan.
Copiii celor doi au fost duși la 300 de kilometri distanță de părinții lor, iar părinților li s-a permis să îi vadă câte două ore pe săptămână, în prezența asitenților de la Serviciul de Protecție a Copilului.
În luna februarie, situația s-a schimbat și părinților li s-a comunicat că au dreptul să își vadă copiii numai de patru ori pe ani, iar în luna mai, cei doi frați au fost mutați în familii diferite.
Munca la distanță a devenit o parte esențială a multor industrii, inclusiv a celei media. Transformările...
Anul acesta, Corul Madrigal propune publicului de la București două noi concepte pentru concertele extraordinare dedicate...
Vânătoarea este o activitate care necesită nu doar îndemânare și cunoștințe despre natură și animale, ci...
În România, legea impune cu strictețe deținerea unui seif pistol din mai multe motive, toate având...
Uscăciunea vaginală este o problemă des întâlnită la femeile aflate la menopauză. Uneori însă poate apărea...