Connect with us

Știri

UPDATE: Eduard Hellvig, audiat la Parlament: SRI nu a fost implicat în protestele de duminică

Eduard Hellvig, directorul SRI, este audiat miercuri în Parlament. Șeful serviciului a declarat că instituția sa nu a fost implicată în protestele de duminică seara.

Update, ora 20.30: La finalul audierilor, Hellvig a recunoscut că au existat protocoale de colaborare cu organele de aplicare a legii. El a specificat că ofiţerii SRI au oferit doar asistenţă tehnică şi nu au desfăşurat activităţi de cercetare penală.

Directorul SRI a precizat și că a cerut sprijinul Parlamentului pentru aducerea la zi a legislaţiei privind securitatea naţională.

Update, ora 18.35: Audierile au durat circa 7 ore. Senatorul Adrian Ţuţuianu (PSD), preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a anunţat, la finele audierii timpă de şapte ore a directorului SRI, Eduard Hellvig, că acesta a prezentat membrilor comisiei două rapoarte, unul legat de activitatea generalului-locotenent Florian Coldea, celălalt privind generalul de brigadă Elena Istode.

Preşedintele Comisiei SRI a spus că, pe baza documentelor prezentate şi a informaţiilor primite, membrii comisiei vor decide dacă este cazul să mai audieze şi alte persoane.

”Ancheta internă din cadrul SRI nu este închisă”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Alte teme de discuţie au fost situaţia internaţională, terorismul şi bugetul pe anul 2017 al SRI.

Totodată, Eduard Hellvig a spus că există un interes de a destabiliza SRI!

Știre inițială

”Evident că nu a avut nicio implicare. Vom discuta şi în comisie aceste lucruri. Sunt absolut convins că vom lămuri toate aspectele care au fost în dezbaterea publică”, a declarat Eduard Hellvig întrebat de jurnalişti dacă SRI a avut vreo implicare în protestele de duminică.

Şeful SRI a mai precizat că pentru el este foarte importantă relaţia dintre Serviciu şi Parlament.

Citește și: Sebsatian Ghiță, dezvăluiri despre relația cu Florian Coldea: „Am fost împreună cu familiile în Seychelles”

Eduard Hellvig audiat la Parlament în scandalul Florian Coldea

”Pentru mine, ca director al acestei instituţii importante în statul român, este extrem de importantă relaţia cu Parlamentul. Am fost parlamentar, înţeleg rolul Parlamentului în democraţie şi am toată disponibilitatea şi deschiderea de a avea o relaţie mai mult decât apropiată, corectă şi onestă cu comisia de control”, a spus Hellvig.

La momentul transmiterii acestei știri, conducerea serviciului este audiată în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, în scandalul Coldea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top