Connect with us

Educatie

A ratat Bacalaureatul din cauza infectării cu noul coronavirus

Un elev a ratat Bacalaureatul din cauza infectării cu noul coronavirus. Cinci teste au ieșit pozitive. Deși o parte dintre elevi și-au dorit amânarea examenului de Bacalaureat, acesta a avut loc la timp. Mulți dintre ai au scăpat de stres și au trecut examenul, unii chiar cu note de 10, însă au fost și cazuri excepționale. Mulți au fost nevoiți să intre în sesiunea specială a Bacalaureatului.

A ratat Bacalaureatul din cauza infectării cu noul coronavirus! Cinci teste pozitive

Un elev din județul Olt care intrase în sesiunea specială a Bacalaureatului, nu s-a putut prezenta la primul examen, cel care a avut loc ieri, din cauza testelor COVID-19.

Adolescentul fusese diagnosticat cu noul coronavirus înainte de prima sesiune. A fost internat în spital, dar testele au continuat să arate infectarea cu COVID-19. Cinci teste a făcut copilul, și toate au avut un rezultat pozitiv.

Deși intrase automat în sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, elevul a decis să nu se prezinte la examen, pentru a-i proteja pe colegi, pe profesorii supraveghetori și pe cei care urmau să-i corecteze lucrarea.

Directorul Liceului Teoretic „Petre Pandrea“ Balş unde a învățat elevul a declarat că decizia de a nu intra în examen i-a aparținut exclusiv elevului. El a spus că acesta a ezitat în luarea unei decizii. Se gândea că va pierde admiterea la facultate și implicit, anul universitar. Până la urmă, băiatul a decis că este mai bine să stea acasă, pentru a nu răspândi boala.

„El şi-ar fi dorit să se prezinte, eu i-am spus că nu-l poate îngrădi nimeni, însă nu-l exonerează de consecinţele unei eventuale infectări a cuiva. Dacă cineva s-ar fi îmbolnăvit putea fi acuzat de faptul că nu a împiedicat răspândirea bolii. Se gândea şi la admiterea la facultate şi iniţial a zis că vine. În cele din urmă a decis să nu se prezinte şi a fost în totalitate decizia lui“, a declarat pentru Adevărul, directorul Liceului Teoretic „Petre Pandrea“ Balş, Marian Anghel.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top