Connect with us
Data la care ar putea fi redeschise școlile! Ministrul Educației nu este de acord cu 11 ianuarie

Educatie

Data la care ar putea fi redeschise școlile! Ministrul Educației nu este de acord cu 11 ianuarie

Data vehiculată pentru redeschiderea școlilor din România nu este 11 ianuarie, așa cum s-a crezut până acum și cum de altfel este programat în calendarul anului școlar. Noul ministru al Educației este de părere că e devreme ca elevii să se întoarcă în băncile școlilor pe 11 ianuarie. Totuși, când ar putea avea loc redeschiderea instituțiilor de învățământ din România.

Când ar putea fi redeschise școlile din România

Data la care ar putea fi redeschise școlile din țara noastră este 8 februarie. Într-un interviu pentru Știrile ProTV, noul Ministru al Educației a declarat că 11 ianuarie, data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă este un termen mult prea scurt. Sorin Câmpeanu a precizat, totuși, că își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor.

El a spus că revenirea în bănci a elevilor se va face ținând cont și de deciziile altor state care se confruntă cu pandemia de coronavirus.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat Sorin Câmpeanu pentru Pro TV.

Așadar sunt șanse mari ca școala să înceapă tot online, de pe 11 ianuarie, iar de pe 8 februarie să se redeschidă instituțiile de învățământ din țară, când elevii vor putea participa fizic la ore.

„Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit Știrile ProTV.

La acest moment, elevii din România se află în vacanța de iarnă, care, conform calendarului școlar, se va termina pe 11 ianuarie când vor începe cursurile. În ultimele luni din 2020, elevii au făcut școală online, de acasă, din fața tabletelor, ori a computerelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top