Connect with us
Măsuri trasate înainte de începerea școlii! Monica Anisie - Educația trebuie să continue în orice condiții

Educatie

Măsuri trasate înainte de începerea școlii! Ministrul Educației – Educația trebuie să continue în orice condiții

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au susținut astăzi o conferință de presă pentru a răspunde întrebărilor arzătoare cu privire la începerea școlii. Ministrul Educației a declarat că educația trebuie să continue în orice condiții și a prezentat măsurile luate privind procesul educațional.

Conferință de presă! Măsuri trasate înainte de începerea școlii! Ministrul Educației – Educația trebuie să continue în orice condiții

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au susținut astăzi o conferință de presă în care au vorbit despre măsurile privind  începerea școlii din 14 septembrie.  Cei doi au vorbit despre importanța continuării educației cu respectarea normelor de distanțare socială. Ministrul Educației a precizat că au fost elaborate ghidurile metodologice pentru activitățile din instituțiile de învățământ, de la cel preșcolar până la cel special.

De asemenea, Monica Anisie a declarat că au fost elaborate metodologiile pentru examenele naționale în noul an școlar. Săptămânal vor fi teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale. Până acum, aproximativ 94.000 de profesori au fost formați pentru școala online. Ministrul Educației a anunțat deschiderea unui portal în care elevii vor găsi informații care vizează noul an școlar, și deschiderea unei linii TelVerde la Ministerul Educației, pentru a răspunde părinților și elevilor.

Monica Anisie – ministrul Educației spune că această revenire la cursuri reprezintă o asumare a întregii societăți și că educația trebuie să continue în orice condiții.

În același timp, Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății a amintit cele trei scenarii legate de începerea cursurilor și a precizat că ale vor fi aplicate în funcție de fiecare unitate de învățământ în parte.

Pe 7 septembrie va fi făcut publică evaluarea epidemiologică din fiecare localitate, iar pe 10 septembrie, CA ale unităților școlare vor prezenta DSP și ISJ scenariile la care s-au hotărât să înceapă anul școlar.

Tătaru spune că libertatea acordată școlilor este aceea de descentralizare, având scenarii personalizate. Tot Tătaru a menționat excluderea obligativității declarației pe proprie răspundere din partea părinților.

El a mai spus că se va face un triaj observațional, și la nevoie triaj epidemiologic. Foarte important! Copiii de la grădiniță nu vor purta măști de protecție.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top