Connect with us
Revenirea la școală după vacanță. Ce trebuie să facă elevii care au simptome de Covid-19

Educatie

Revenirea la școală după vacanță. Ce trebuie să facă elevii care au simptome de Covid-19

După vacanța de primăvară, elevii s-ar putea reîntoarce la școală cu prezență fizică, iar autoritățile se gândesc la o modalitate prin care ei să fie testați. Premierul Florin Cîțu le-a cerut miniștrilor Educației și Sănătății să găsească soluții în acest sens.

Cum vor fi testați elevii

Premierul Florin Cîțu a declarat că una dintre soluțiile pentru a ține pandemia sub control este testarea elevilor în momentul în care vor reveni la ore cu prezență fizică. De aceea, el a cerut miniștrilor Educației și Sănătății să găsească o modalitate prin care să se poată face asta.

„Am această propunere pentru domnul ministru al Sănătăţii și cel al Educației, ca la întoarcerea copiilor la şcoală, (…) copii care merg acum în vacanţă, să căutăm resursele, şi vă ajut şi eu, să-i testăm pe elevi. Să avem aceste teste non invazive, să testăm câţi mai mulţi dintre ei când se întorc la şcoală. Cred că este o soluţie bună să ţinem sub control pandemia”, a declarat Florin Cîțu.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat la Digi 24 cum se va face procesul de vaccinare al elevilor, în momentul în care se vor întoarce la școală după vacanța prelungită de primăvară. Ea a declarat că testarea elevilor se poate face cu teste antigen rapide, non invazive care dau rezultatul în 15 minute. Andreea Moldovan a precizat că elevii care au simptome de coronavirus trebuie să anunțe medicul de familie care le va trimite acasă un echipaj pentru efectuarea testului.

„Dacă ne gândim, până să înceapă pandemia, copiii aveau obligativitatea de a duce o serie de rezultate bacteriologice la începerea școlii, la reintrarea în colectivitate. Practic erau exudate nazale sau faringiene luate în diferite circumstanțe. Este un test care nu este invaziv. E un termen care nu e corect folosit, pentru că nu străbate niciun fel de mucoase. Se ia de la nivelul mucoasei nazale și ne dă rezultatul în 15 minute”, a declarat Andreea Moldovan la Digi 24.

Reamintim faptul că timp de o lună, începând din 2 aprilie 2021, elevii din România se află în vacanța prelungită de primăvară. Autoritățile au luat decizia de a-i ține mai mult acasă pentru a limita mobilitatea din luna aprilie în care avem sărbătorile prilejuite de Paștele Catolic și Paștele Ortodox.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top