Connect with us
Rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, afișate miercuri

Educatie

Rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, afișate miercuri

Rezultatele la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afișate miercuri, 2 septembrie. Acestea vor fi publicate până în ora 12.00. Elevii nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestație, tot miercuri, între orele 14.00-20.00.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, afișate miercuri

Miercuri, 2 septembrie, vor fi afișate rezultatele la probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat – sesiunea de toamnă. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, tot astăzi, elevii nemulțumiți de notele obținute, vor putea depune contestații, în intervalul orar 14.00-20.00.

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA TOAMNĂ

La fel ca și în sesiunea din vară, și de data aceasta, rezultatele vor fi publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui elevilor. Aceste avor fi înlocuite cu un cod unic.

Contestațiile vor putea fi depuse în format fizic, dar și electronic, caz în care este nevoie de o declarație-tip în care este stipulat că au luat la cunoștință că nota se poate modifica prin creștere și descreștere.

Când vor fi publicate rezultatele finale

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor vor fi publicate sâmbătă, 5 septembrie.

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au participat peste 42.000 de elevi din promoția curentă și din promoții anterioare.

O dată cu publicarea rezultatelor, stresul absolvenților de liceu se va încheia. A fost un an greu, atât pentru ei, cât și pentru absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. Cum școala a fost întreruptă brusc (fizic), în 11 martie, elevii care urmau să susține cele două examene au fost debusolați, mai ales că s-a pus problema amânării acestora.

Nimic nu a mai fost la fel pentru ei, din momentul în care cursurile s-au mutat în online. Chiar și așa, examenele au avut loc, iar elevii au depășit această etapă. Dacă pentru absolvenții claselor a XII-a urmează înscrierea la facultate, pe bobocii de clasa a IX-a, îi așteaptă primul an de liceu, cu emoții mari spre o nouă etapă din formarea lor.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top