Connect with us
Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției Române. Cine îi va lua locul

Știri

Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției Române. Cine îi va lua locul

Liviu Vasilescu a demisionat din funcția de inspector general al Poliției Române. Anunțul a fost făcut chiar de el, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Demisia acestuia are legătură cu scandalul care s-a creat odată cu apariția în presă, a imaginilor în care șefii Poliției se întâlnesc cu membrii clanului Duduianu, înaintea înmormântării lui Emi Pian.

Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției Române. Cine îi va lua locul

Liviu Vasilescu și-a anunțat retragerea de la șefia Poliției Române, în contextul scandalului creat o dată cu apariția imaginilor cu întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu. Această întâlnire a avut loc noaptea, înainte de înmormântarea interlopului Emi Pian.

Confruntat cu imaginile, șeful Poliției a declarat că a fost o acțiune oficială a Poliției Române, un demers absolut legal pentru a proteja populația. Vasilescu a mai spus că primele arme pe care pe folosesc polițiștii sunt prevenire și nu direct pistolul. Tot el a ținut să precizeze că nu a negociat și nu va negocia siguranța cetățeanului.

Secretarul de stat Bogdan Desepescu a venit în apărarea acestuia și a spus că nu s-a negociat siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri care să prevină producerea unor evenimente grave.

Chiar și așa, ieri, 1 septembrie, Liviu Vasilescu și-a anunțat retragerea din funcția de inspector general al Poliției Române. El a declarat că și-a făcut datoria, atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager, cu onoare și bună credință.

„Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu.

În locul lui Liviu Vasilescu a fost numit temporar Eduard Mirițescu, după cum a transmis Ministrul de Interne, Marcel Vela. 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top