Connect with us
Schimbări importante în educație! Elevii stau la școală peste program și studiază în weekend

Educatie

Schimbări importante în educație! Elevii stau la școală peste program și studiază în weekend

Pandemia a provocat numeroase schimbări în tot acest timp, iar educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Deși școala s-a desfășurat în online până acum, elevii revin în bănci din data de 8 februarie, acolo unde situația epidemiologică permite acest lucru. Având în vedere că multe noțiuni s-au pierdut, elevii vor veni la recuperări și vor studia chiar și în weekend.

Cine va studia în plus

Majoritatea elevilor din țară revin în bănci de la data de 8 februarie. Urmând modelul altor state europene, autoritățile din România au decis că este nevoie de redeschiderea școlilor, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului.

După vestea cea mare, au început și nelămuririle. În următoarea perioadă, autoritățile vor veni cu multe informații pentru ca noul semestru să fie început cu bine. În ceea ce-i privește pe cei care nu au putut participa mereu la cursurile online din diverse motive și pe cei care sunt în risc de a rămâne cu mediile neîncheiate, aceștia vor recupera orele pierdute. Ei vor rămâne peste program și chiar vor veni la școală în weekend.

„Peste 2.4 milioane de elevi vor merge la școală, dintr-un total de aproape 3 milioane. Ordonanța care prevede modificarea unor acte normative, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale. Plata se va face către școli într-un cuantum de 0.4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă.

În grupul țintă vor fi elevii care au înregistrat dificultăți cu referire la procesul de învățare online. Dar și elevii aflați în situații de risc pentru situații de neîncheiere a situației pe primul semestru.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Școala online, examanele față în față

Având în vedere că unii elevi vor continua să facă școală online din cauza situației din localitatea din care provin, este bine de știut cum se vor desfășura examenele pentru aceștia. Sorin Cîmpeanu a explicat că, indiferent de modul de desfășurare a cursurilor, elevii trebuie să fie prezenți fizic la examenele naționale.

„Cei care fac online vor fi evaluați la discipline online, dar în cazul în care susțin examene naționale vor trebui să susțină cu prezență fizică. Doar tematica de examen va fi adaptată la realitățile acestui an școlar”, a spus Cîmpeanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Educatie

To Top