Connect with us
Școala ar putea începe la 1 octombrie. Elevii vor învăța online în primele două săptămâni

Educatie

Școala ar putea începe la 1 octombrie. Elevii vor învăța online în primele două săptămâni

Criza sanitară a provocat schimbări majore în viețile tuturor. De la început, oamenii au fost supuși la grele încercări și cursul normal al lucrurilor a fost modificat radical. Deși, între timp, s-au produs mai multe relaxări și oamenii au revenit, în mare parte, la obiceiurile de dinainte, școala încă rămâne un subiect controversat, în legătură cu care oamenii au multe nelămuriri. În al doilea semestru, școala s-a desfășurat în mediul online, iar autoritățile au anunțat că anul acesta va începe de la 14 septembrie, în regim fizic. Totuși, există posibilitatea ca deschiderea să se amâne.

Școala ar putea începe la 1 octombrie. Elevii vor învăța online în primele două săptămâni

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre începerea noului an școlar, despre care se spunea că va avea loc în regim fizic de la 14 septembrie. Prim-ministrul afirmă că există o posibilitate ca din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online. El spune că sunt argumente ale specialiştilor, în special epidemiologi și și infecționiști, care ar putea conduce la o asemenea decizie, pentru a evita o tragedie, având în vedere că situația este în continuare una dificilă.

Această hotărâre a venit în urma unor ipoteze. Orban a explicat că majoritatea elevilor și profesorilor au fost plecați în vacanțe, au interacționat cu multe persoane, având în vedere că tocmai ce s-a sfârșit sezonul estival. Majoritatea celor implicați în anchetele epidemiologice au spus că au fost plecați în concediu.

“Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici din zona epidemiologi, infecţionişti. Aceștia spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un week-end, o deplasare de concediu, şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens.”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat însă că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util.  Orban a spus că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale. Astfel, s-ar putea da două zile libere pentru a se pregăti școlile în care se va vota.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top