Connect with us
Ședință pentru redeschiderea școlilor. Iohannis și miniștrii se întâlnesc la ora 15.00

Educatie

Ședință pentru redeschiderea școlilor. Iohannis și miniștrii se întâlnesc la ora 15.00

Marți, 2 februarie 2021, la ora 15.00 are loc o ședință între Klaus Iohannis și miniștrii pe subiectul redeschiderii unităților de învățământ. Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie, odată cu începerea unui nou semestru. O decizie oficială va fi luată și comunicată astăzi, după ora 15.00. Elevii, profesorii și părinții din România așteaptă o veste bună din partea autorităților.

Pe 8 februarie de deschid școlile? Ședință la Cotroceni

La ora 15.00, șeful statului se întâlnește cu ceilalți factori de decizie în vederea stabilirii redeschiderii școlilor din România pe 8 februarie. Oficialii vor analiza situația epidemiologică și vor decide dacă elevii se pot reîntoarce în bănci.

UPDATE: Se deschid școlile pe 8 februarie! Anunțul oficial al președintelui Klaus Iohannis

Desigur, copiii își doresc să revină la școală pe 8 februarie. Săptămâna aceasta școlarii sunt în vacanța intersemestrială, iar de luni, 8 februarie, orele ar trebui să înceapă, dar nu online, ci cu prezență fizică. Este o veste mult așteptată de către elevii, părinții și profesorii din România. În același timp este un semn al revenirii la normalitate. Dacă autoritățile iau decizia de a redeschide școlile, elevii sunt așteptați la ore din 8 februarie.

Luni, 1 februarie, Ministrul Educației a spus că elevii vor primi măști de protecție și că vor trebui să respecte distanța fizică.

Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis spunea că odată cu începerea semestrului 2, majoritatea școlilor se vor deschide, dar doar în condițiile în care pandemia evoluează pozitiv cu un număr scăzut de infectări.

Astăzi este ziua mult așteptată de către elevi, profesori, părinți. Copiii sunt nerăbdători să se întoarcă la ore mai ales că ultima jumătate de an a fost atipică pentru ei. Le-au lipsit colegii, mediul școlar, interacțiunea specifică acestuia.

Între timp, în așteptarea unei decizii oficiale, directorii au pregătit cum au putut instituțiile de învățământ pentru deschidere. În timp ce școlile mari sunt gata să îi primească pe elevi, există și unități de învățământ care se confruntă cu probleme: spațiu insuficient pentru păstrarea distanței, lipsa avizelor ISU sau a celor sanitare.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Surse DIGI24: Se redeschid școlile! Președintele Klaus Iohannis a anunțat – Modish News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top