Educatie

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru toți elevii. Orele pierdute se recuperează în vacanța de primăvară

În ultima vreme, s-a discutat tot mai mult despre domeniul educației și au avut loc numeroase schimbări în această direcție, care i-au bulversat pe elevi. Anul școlar 2020-2021 este cu adevărat o provocare, iar autoritățile trebuie să găsească soluții prin ca educația să nu mai fie afectată și se pare că deja au început. Astfel, Sorin Cîmpeanu anunță că materia pierdută ar putea fi recuperată în vacanța de Paște.

Ore remediale în vacanță

De când a izbucnit pandemia, elevii au pierdut multe noțiuni și se văd efectele schimbărilor. Din acest motiv, autoritățile responsabile de gestionarea acestei crize sanitare s-au gândit că ar trebui ca orele pierdute să fie recuperate la un moment dat. Sorin Cîmpeanu anunță că orele remediale ar putea avea loc chiar în timpul vacanței de primăvară, dacă profesorii, elevii și părinții sunt de acord cu această măsură.

”Am analizat împreună cu cu specialiștii și hotărârile CNSU și ordinele de ministru, comune sau nu, și cred că acolo unde se va dori, dacă se fac meditații în vacanță s-ar putea să se dorească și ore remediale pe parcursul vacanțelor, acolo unde profesorii părinții și elevii sunt de acord cu acest lucru.

Analizăm, tocmai de aceea nu am semnat încă ordinul de ministru, analizăm posibilitatea de a permite derularea orelor remediale inclusiv pe perioada vacanței de primăvara. Orele remediale se fac fizic”, a spus Cîmpeanu.

Cât despre examenele finale, ministrul Educației anunță că acestea se vor derula cu prezență fizică și pandemia nu va afecta în niciun fel organizarea lor. Mai mult, Cîmpeanu a spus ferm că se păstrează data stabilită inițial.

”Acest an școlar 2020/2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică”, a declarat ministrul.

Testarea elevilor cu teste neinvazive la revenirea în școală

Ministrul Educației a anunțat că testarea elevilor la revenirea în şcoală cu teste noninvazive este „esenţială”. Până acum, majoritatea părinților au refuzat să le fie testați copiii din cauza faptului că aceștia considerau că testele erau invazive, dar și pentru că nu știau cât de ușor se administrează aceste teste. Conform oficialului, testele pe bază de salivă pot fi autoadministrate sub supravegherea cadrului didactic, nefiind nevoie de competenţă medicală, ci doar de acordul părinților.

Share
Scris de
Andreea Oprea