Știri

Scena muzicală a mai pierdut o stea! Cântărețul a murit după o luptă grea cu boala

În ultima vreme, tot mai multe personalități marcante au plecat dintre noi, după ce au pierdut lupta cu boli nemiloase. De curând, o veste tragică a lovit lumea artiștilor. Marele cântăreț, Rodion Roșca, „părintele muzicii electronice” din România, a murit după lungi suferințe și boli dure cu boala.

A murit legendarul Rodion Roşca

Rodion Roșca a fost unul dintre cei mai iubiți artiști din țara noastră. Marele artist a fost cunoscut sub numele de „părintele muzicii electronice” din România. El a revoluționat piața muzicală din țara noastră, după ce a adus în atenția românilor un stil nou de muzică, ce a rupt radiourile la acea vreme. În anul 2012, Rodion a avut parte de adevăratul succes și s-a lansat pe piața muzicală: a concertat în toată Europa, din Rusia până-n Danemarca și a devenit o stea.

Anunțul morții sale a fost făcut de către fiica sa, cuprinsă de durere după pierderea regretatului său tată. Ea este mândră de părintele ei, pentru modul în care a ales să lupte cu boala și pentru ambiția de care a dat dovadă în anii în care greutățile l-au ajuns.

„Dumnezeu să te odihnească în pace taticul meu. Tăticul meu s-a stins din viață în urmă unei suferințe îndelungate, purtate cu demnitate și curaj. Drum lin suflețel”, a scris fiica regretatului artist pe contul de Facebook.

Rodion Roșca, răpus de boala momentului

În anul 2016, Rodion a anunțat, în timpul festivalului Electric Castle, că acela ar putea fi ultimul său concert, din cauza unor afecțiuni grave, care nu îi mai permit să performeze. La scurt timp, artistul a fost internat în spital, de unde a făcut un anunț dureros: a mărturisit că nu se mai poate face nimic în cazul său. Avea hepatită vitorică C+B şi ciroză în stadiu avansat.

Artistul era deja resemnat că starea lui de sănătate era una critică și nu mai avea nicio speranță. Toți banii pe care i-a agonisit, s-au dus pe medicație și spitalizare.

“Pentru mine s-a inițiat programul «Ultima casă». Locul nostru de mormânt era un loc răvnit, pe aleea principală, lângă drum. Acum, va trebui să-mi cumpăr alt loc de veci, la preț de mafie”, se plângea Rodion Ladislau Roșca.

Încă de acum câțiva ani, el și-a ales locul de veci. Artistul spunea atunci că vrea să fie înmormântat în cimitirul din satul natal, Aschileu Mare, județul Cluj, unde s-a și mutat din cauza problemelor financiare.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More