Connect with us

Educatie

Vești bune pentru elevi! Pot merge la festivitatea de final de an și la serbare

Educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii încă de la începutul pandemiei. Având în vedere situația dificilă în care ne aflăm în continuare, elevii se întreabă dacă pot avea parte de un sfârșit de an așa cum trebuie. În acest context, autoritățile au decis să vină cu câteva vești bune pentru români.

Elevii vor avea parte de serbare de sfârșit de an

În urmă cu un an, Ministerul Educației informa unitățile de învățământ asupra faptului că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă. De altfel, niciun alt eveniment școlar de festivitate nu a mai avut loc anul trecut din cauza pandemiei

Având în vedere că și anul acesta trebuie să respectăm mai multe restricții, elevii români se temeau că nici acum nu vor avea parte de un sfârșit de an pe cinste. Cu toate acestea, autoritățile au venit cu vești bune pentru toți elevii. Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, a făcut marele anunț.

Oficialul Guvernului a spus că, dacă sunt respectate regulile epidemiologice, se pot organiza serbări școlare fără nicio problemă. Conform noilor relaxări, pot fi organizate astfel de evenimente cu cel mult 500 de persoane. În cazul în care într-o școală sunt mai mult de 500 de elevi, dascăli și alte persoane care trebuie să participe, se pot face evenimente separate. Dacă evenimentul are loc în interior, se aplică automat alte reguli.

”Anul acesta, se pot organiza serbări, câtă vreme sunt respectate regulile prevăzute în legislație. Existe reguli privind adunările. Dacă organizează serbările afară, e minunat, să facă afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane. Dacă sunt organizate la interior, să respecte regulile respective.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top