Connect with us

Știri

Ședință importantă la Guvern! Se stabilesc relaxările de la 1 iunie

Situația din țara noastră începe să revină treptat la normal. Numărul de infectări a început să scadă considerabil după ce au fost adoptate mai multe restricții și oamenii au demonstrat că sunt responsabili și țin cont de reguli. De la 1 iunie urmează să aibă loc noi relaxări, despre care Guvernul și alte autorități responsabile de pandemie discută chiar azi.

Noile măsuri de la 1 iunie

Klaus Iohannis organizează astăzi o ședință la care vor participa cei mai importanți oameni din conducerea Guvernului României, sau ai instituțiilor care se ocupă acum cu coordonarea răspunsului pentru pandemia de Coronavirus din România. Se dicută azi despre măsurile de relaxare care vor fi adoptate la data de 1 iunie, unul dintre cele mai așteptate momente.

„Ședință de lucru cu Prim-ministrul României și membri ai Guvernului. La ședință vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.”, transmite Administrația Prezidențială.
Relaxări în București

Relaxare în Capitală

Rata de incidență din București a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori și s-a menținut așa câteva zile. Veștile sunt tot mai bune, deși de Paște oamenii și-au vizitat rudele și circulația a crescut considerabil. Conform rezultatelor, românii au respectat regulile și rezultatele deja apar.

Potrivit prefectului Capitalei, ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă București a fost convocată joi, în jurul orei 12,00, pentru a fi decise măsurile de relaxare a unor restricții. În Capitală vor avea loc noi relaxări, având în vedere că lucrurile evoluează spre bine.

Noile relaxări sunt:

  • deschiderea restaurantelor și a cafenelelor la 50 % din capacitate, față de 30% acum
  • deschiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacol la 50 % din capacitate
  • deschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie
  • permiterea concertelor și spectacolelor în aer liber, cu până la 300 de spectatori, cu condiția respectării mai multor reguli stricte care să prevină răspândirea virusului.

Purtarea măștii și interdicția de circulație pe timp de noapte rămân în vigoare, iar de la 1 iunie ar putea apărea noi schimbări, în funcție de cum evoluează situația, dar și campania de vaccinare.

Prelungirea stării de alertă

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu 13 mai. Deși situația dă semne să evolueze spre bine, nu suntem încă în punctul în care să renunțăm la starea de alertă, pentru că lucrurile nu au devenit complet la normal. Arafat a explicat că România „încă nu este o stare de normalitate”, iar dacă s-ar ridica starea de alertă, autoritățile nu ar mai putea impune restricții.

“Starea de alertă nu s-a ridicat, pentru că noi ca să aplicăm măsurile și incidențele, în situația în care încă nu putem să spunem că situația este sub control… „ridicăm starea de alertă și tot”… Noi acum aplicăm niște măsuri într-o stare de alertă, nu suntem într-o stare de normalitate”, a declarat Arafat.

Între timp, unele reguli au fost eliminate. Astfel, vor fi permise pelerinajele și procesiunile în afara localității de domiciliu, participarea la concerte, spectacole și evenimente sportive „test sau pilot”, la care pot participa mai multe persoane.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top