Connect with us

Educatie

Vești proaste pentru studenți! Cine nu se vaccinează ar putea veni la cursuri în combinezon

Educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. De când a izbucnit pandemia, majoritatea studenților au stat acasă și au participat la cursurile online, dar va veni momentul când se vor întoarce pe băncile facultății. Autoritățile se pregătesc de pe acum pentru acel moment și la fel și conducerea instituțiilor de învățământ, care a declarat că iau în calcul revenirea la facultate în combinezon pentru cei care nu sunt vaccinați.

La cursuri în combinezon

Imediat după ce pandemia a izbucnit și situația din țara noastră a devenit complicată, toate facultățile și-au închis porțile. Deși unele au revenit la regimul fizic sau hibrid, majoritatea continuă să predea online. Cu toate acestea, din toamnă se plănuiește revenirea tuturor studenților la orele față în față, dar sunt luate în calcul mai multe măsuri importante prin care să fie prevenită răspândirea virusului.

Astfel, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este susținătorul educației în regim fizic și nu este de acord cu pierderea a încă un an de școală normală. El a explicat că unele universități iau în calcul ca cei care nu sunt vaccinați să se reîntoarcă la cursuri doar dacă poartă combinezoane și sunt bine acoperiți, pentru a nu pune în pericol viața altor studenți sănătoși, imunizați.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu acordat HotNews.

În plus, Ministrul Educatiei spune că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați în ceea ce privește locurile în cămine, așa cum au avut parte de privilegii și cei cu rezultate bune la învățătură sau cei cu situații materiale precare. Oficialul a subliniat faptul că nu vrea nimeni să facă rău, să discrimineze sau să oblige pe cineva în vreun fel, dar totul este făcut pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a reveni la viața normală cât mai repede.

Se ia în calcul chiar și organizarea în toate universitățile a câte unui centru de vaccinare anti-COVID pentru studenții care vor să vină fizic la cursuri. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași a acceptat deja această propunere. De asemenea, Universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și din Târgu Mureș vor organiza un maraton de vaccinare în perioada 14 – 16 mai.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top