Connect with us
Schimbări la listele de așteptare pentru vaccin. Valeriu Gheorghiță explică totul

Sanatate

Schimbări la listele de așteptare pentru vaccin. Valeriu Gheorghiță explică totul

Valeriu Gheorghiță anunță schimbări la listele de așteptare pentru vaccinul contra virusului Sars Cov 2. Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național spune ce se va întâmpla cu cei care sunt pe lista de așteptare. Este foarte important ca oamenii să știe că nu vor fi notificați de mai multe ori.

Schimbări la listele de așteptare pentru vaccin

Din 7 aprilie, cei care figurează pe listele de așteptare pentru vaccin vor primi o singură notificare la care trebuie să răspundă timp de 24 de ore. Cine nu răspunde în timp util pentru a-și confirma programarea la vaccin, o va pierde, iar în locul său va fi notificată altă persoană.

Aceste precizări au fost făcute de către medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național împotriva virusului Sars Cov 2.

„Am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie 24 de ore să-şi confirme programarea. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare pentru a rula într-un timp cât mai scurt persoanele de pe lista de aşteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ce se întâmplă cu cei care ratează programarea la vaccin

Persoanele care nu confirmă programarea în termen de 24 de ore de la notificare, vor fi nevoiți să se reprogrameze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare, fie să se înscrie pe lista de așteptare de la un alt centru de vaccinare. Măsura va fi aplicată din 7 aprilie 2021.

O altă noutate prezentată de către Valeriu Gheorghiță: din 10 aprilie, cei aflați pe lista de așteptare pentru vaccin vor putea vedea câte persoane au în fața lor și astfel vor putea estima timpul de așteptare.

„Din data de 10 aprilie va fi afişat pe platforma de programare pentru fiecare persoană care se află în lista de aşteptare câte persoane se află înscrise în faţă şi de asemenea care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat, aşa încât putem să estimăm foarte uşor câte persoane se află în faţă şi câte se vaccinează în fiecare zi şi astfel putem să deducem care este timpul mediu de aşteptare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Bilanțul cazurilor de Covid-19, 6 aprilie 2021

Cele mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică arată că până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 983.217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 880.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.231 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top