Connect with us
Elevii din clasa a 8-a și a 12-a vor face pregătire pentru examenul de Bac și Testele Naționale 2 săptămâni

Știri

Elevii din clasele terminale vor face pregătire pentru examenul de Bac și Testele Naționale 2 săptămâni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi, 27 aprilie, noile măsurile adoptate. Astfel, președintele a declarat că activitatea școlară se va desfășura, în continuare, în mediul online. De altfel, a fost stabilit faptul că examenul de Bac și testele naționale vor fi susținute în condiții normale, în săli de clasă și la datele stabilite. Au fost impuse, însă, măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus pe parcursul examenelor. De altfel, a fost stabilit și un interval în care elevii din clasele terminale vor putea face pregătire cu profesorii. Despre aceste aspecte a vorbit și Ministrul Educației.

Elevii din clasa a 8-a și a 12-a vor face pregătire pentru examenul de Bac și Teste Naționale 2 săptămâni

În ceea ce privește situația școlară, Monica Anisie a declarat că media fiecărei materii va fi încheiată cu minimum două calificative. În caz contrar, vor fi stabilite alte modalități de incheiere a situației, pe care le va comunica Ministerul Educației.

Elevii din clasele terminale s-ar putea reîntoarce la cursuri din 2 iunie, pentru două săptămâni. În această perioadă, ei se vor pregăti, alături de cadrele didactice, pentru examenele pe care le vor susține. Fiecare sală de clasă va fi igienizată corespunzător și vor fi prezenți acolo doar câte 10 elevi. Reîntoarcerea la cursuri este, însă, opțională.

„In ce privește reluarea activităților în cadrul unităților de invățământ: elevii din clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal, pot reveni în unitățile de învățământ, pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni. Se vor realiza, în această perioadă, numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.”, a declarat Anisie.

Examenul de Bacalaureat va veni cu o noutate. Acesta va începe cu probele scrise, urmate de cele orale. Calendarele vor fi comunicate de Ministerul Educației.

În ceea ce privește prezența elevilor în sălile de examen, aceasta va fi atent monitorizată și va fi evitat orice risc de îmbolnăvire. Astfel, ei vor intra pe un coridor, păstrând distanțarea socială și vor părăsi incinta printr-o altă ieșire. Sălile de examen vor fi dezinfectate. De altfel, elevii vor sta la distanțe mari unul de celălalt și vor trece printr-un triaj care va stabili dacă îndeplinesc condițiile necesare, fiindu-le luată temperatura.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. puiu

    2020-04-27T19:49:00+03:00 at 19:49

    Voi aveti certitudinea ca acesti elevi nu vor socializa dupa examene? Va inselati,doar daca aveti cate un gardian sa i conduca pina la casuta lui. Bani sunt berechet! Deci contaminare sigura daca exista virusul bucuclas la unul din copii. Carevasazica !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top