Connect with us
William Salice, cel care a inventat popularul ou de ciocolată Kinder Surprise, a murit în Italia, după ce suferise un atac de cord.

Externe

A murit William Salice, inventatorul oului Kinder Surprise

William Salice, inventatorul oului de ciocolată Kinder Surprise, a murit joi în Italia, transmite presa din Peninsulă.

Bărbatul se afla sub tratament după ce suferise un atac de cord, într-un spital din nordul Italiei. El s-a alăturat grupului alimentar Ferrero în 1960 şi a devenit omul de încredere al şefului companiei, Michele Ferrero, un vizionar care a inventat Nutella şi untul de arahide. Aceasta a murit în 2015.

În 1970, baronul ciocolatei a căutat o modalitate de a vinde ouă de Paşte. În consecinţă, a apărut Kinder Surprise, un ou de ciocolată care conţinea mici părţi din plastic de jucărie care să fie asamblate de copii. Conţinutul capsulelor varia şi succesul produsului a fost rapid şi de lungă durată.

Ferrero a vândut miliarde de ouă Kinder Surprise în peste 40 de ani şi susţine că ouăle pe care le-a vândut conţin atâta ciocolată cât să paveze 400.000 de metri pătraţi în Piaţa Monterrey din Mexic, relatează news.ro.

Citește și: Fiul lui Zsa Zsa Gabor a murit într-un grav accident

„Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul”, spunea adesea Salice, dar el a jucat un rol important în crearea altor produse precum Ferrero Rocher şi Pocket Coffee.

Născut la Torino, William Salice s-a pensionat în 2007 primind un bonus de 400.000 de euro. A investit suma în fundaţia pe care a creat-o, Color Your Life, care ajută tinerii cu vârste între 13 şi 18 ani să-şi dezvolte talentele în diferite domenii.

Uriaşul succes al oului Kinder Surprise a fost umbrit şi de tragedii, inclusiv de moartea la Toulouse, în ianuarie trecut, a unei fetiţe de trei ani care s-a înnecat cu o jucărie. În urma investigaţiei, procurorii au achitat firma Ferrero.

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Tragedie în Maramureș: copil mort, înecat cu jucăria dintr-un ou kinder – Modish News

  2. Pingback: Tragedie în Maramureș: copil mort, înecat cu jucăria dintr-un ou kinder - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top