Connect with us

Externe

De ce a murit, de fapt, prințul Philip. Ce scrie în certificatul de deces

La aproape o lunpă de la decesul prințului Philip, s-a aflat care a fost cauza reală a decesului. Tragicul eveniment a marcat oamenii la nivel mondial și a fost declarat chiar și doliu național în Marea Britanie. Pentru că numele prințului a fost cunoscut de toată lumea, s-a decis ca orice informație legată de moartea acestuia să fie făcută publică.

Certificat de deces prințul Philip

Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. La aproape o lună de la deces, s-a aflat care a fost motivul real pentru care soțul reginei a decedat. Ducele de Edinburgh a murit „de bătrânețe”, potrivit certificatului de deces consultat de jurnașiștii de la The Telegraph. Documentul a fost întocmit de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta din 2014.

Conform surselor, în Anglia este acceptată bătrânețea precum cauză de deces, mai ales dacă pacientul are peste 80 de ani și a fost îngrijit o perioadă mai lungă de timp de către medicul care a întocmit certificatul de deces. Astfel, nu pot fi identificate boli sau răni care să fi dus la deces. Într-o astfel de situație se regăsește prințul, care înainte de deces a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe cord.

Funeralii prințul Philip

Prințul Philip a avut parte de o înmormântare la care au participat doar 30 de persoane, din cauza restricțiilor impuse odată cu pandemia de coronavirus. Pe ultimul drum l-au condus doar persoanele apropiate precum regina, copiii și nepoții. Meghan Markle nu a putut participa la eveniment, pentru că medicul nu i-a permis să zboare cu avionul, sarcina fiind una înaintată.

Ceremonia a avut loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi ele „au reflecat foarte mult dorinţele personale ale ducelui”.

Averea prințului a fost estimată la suma de 25 de milioane de euro, care va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani. Regina are și ea o avere estimată la 500 de milioane de euro.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top