Connect with us
India: Incendiu de proporții la un spital cu bolnavi de COVID-19

Externe

India: Incendiu de proporții la un spital cu bolnavi de COVID-19

Alertă în India după ce un incendiu a cuprins o unitate spitalicească unde erau internați bolnavi infectați cu coronavirus. Spitalul era amenajat la ultimul etaj al unui centru comercial din Mumbai. Focul a pornit de jos, dar s-a extins rapid la spital unde erau tratate persoanele infectate cu noul virus.

Incendiu de proporții în India, la un spital suport Covid-19

Focul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un mall din zona Bhandup din Mumbai, India. Spitalul este situat la ultimul etaj al clădirii mall-ului cu patru etaje. Flăcările s-au răspândit rapid în saloanele pacienților tratați de coronavirus.

Potrivit autorităților, în momentul producerii incendiului, în unitatea spitalicească erau internate 78 de persoane. În urma intervenției pompierilor, 68 dintre acestea au fost evacuate.

Din nefericire, 10 persoane nu au putut fi salvate.

Totuși, reprezentanții spitalului ar fi spus, în dimineața acestei zile, că au existat doi pacienți care au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, și nu a fost vorba despre vreun deces asociat cu incendiul. Acestea nu sunt, însă, declarații oficiale.

Incendiul devastator a venit într-un context în care numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a explodat în Mumbai. Joi, autoritățile au înregistrat 5.504 noi infecții, acesta fiind cel mai mare număr de infectări pe zi de la începutul pandemiei.

Până la acest moment nu a fost stabilită cauza producerii incendiului. La fața locului au intervenit 20 de autospeciale de pompieri, 15 cisterne cu apă și mai multe ambulanțe.

„A fost un incendiu la primul etaj al Dreams Mall, Bhandup și fumul a ajuns până la Spitalul Sunrise situat la ultimul etaj. Când a fost dat semnalul de alarmă, toți pacienții au fost evacuați în siguranță în zona de refugiu pentru incendiu”, au declarat reprezentanții spitalului.

Pe de altă parte, primarul regiunii a declarat că nu a mai văzut un spital situat într-o clădire de mall și că se vor face cercetări pentru a se afla dacă unitatea spitalicească funcționa în conformitate cu legislația în vigoare.

Se pare că anul trecut, conducerea mall-ului primise o notificare privind nerespectarea normelor de securitate la incendiu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top