Externe

Un preot i-a stropit pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie

Pandemia de coronavirus a afectat numeroase domenii și a provocat schimbări în cursul normal al vieții oamenilor. Lucrurile obișnuite din viața noastră s-au complicat în ultima vreme, fiind supuse unor grele încercări. Au fost impuse mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, printre care și interzicerea adunărilor cu multe persoane. Această măsură i-a afectat cel mai mult pe credincioși. Astfel, slujbele de Paște nu au fost realizate în prezența enoriașilor, ca de obicei, ceea ce i-a întristat pe oameni. Un preot a vrut să se revanșeze față de ei, dar să și respecte distanțarea socială. În acest fel, a ales o metodă inedită de a-i stropi cu apă sfințită: folosind un pistol de jucărie.

Un preot i-a stropit pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie

Un preot româno-catolic din Detroit folosește pistolul cu apă pentru a păstra distanța socială în timp ce stropește credincioșii cu apă sfințită. Acesta s-a echipat corespunzător, cu mască de protecție, vizieră și mănuși, și a plecat prin oraș pentru a-i stropi pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie. Decizia controversată și unică a fost luată cu gândul la oamenii care țineau la tradițiile de Paște. Astfel, el a vrut să-i mulțumească pe toți și să păstreze vie tradiția sfințirii pachetelor de Paște, în ciuda pandemiei.

Acesta a fost surprins când pulveriza apă dintr-un pistol de copii către mașinile oamenilor, binecuvântând produsele acestora de Paște. Imaginile au devenit virale abia acum.

Timothy Pelc a declarat că a fost îngrijorat de modul în care va reacționa Vaticanul la metoda sa inedită de a respecta recomandările epidemiologilor, dar și de a se revanșa față de oamenii care nu au putut participa la slujba de Paște din cauza situației dificile. El a declarat că, până acum, nu a primit nicio mustrare din partea nimănui.

Biserica și comunitatea locală iau foarte în serios eforturile autorităților de a gestiona criza creată de pandemia de coronavirus, a explicat preotul. În memoria celor care au fost răpuși de nemilosul virus, enoriașii au legat de copacii de lângă lăcașul de cult câte o panglică albastră. În statul Michigan, bilanțul se apropie de 5000 de morți.

 

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More