Connect with us
Un preot i-a stropit pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie

Externe

Un preot i-a stropit pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie

Pandemia de coronavirus a afectat numeroase domenii și a provocat schimbări în cursul normal al vieții oamenilor. Lucrurile obișnuite din viața noastră s-au complicat în ultima vreme, fiind supuse unor grele încercări. Au fost impuse mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, printre care și interzicerea adunărilor cu multe persoane. Această măsură i-a afectat cel mai mult pe credincioși. Astfel, slujbele de Paște nu au fost realizate în prezența enoriașilor, ca de obicei, ceea ce i-a întristat pe oameni. Un preot a vrut să se revanșeze față de ei, dar să și respecte distanțarea socială. În acest fel, a ales o metodă inedită de a-i stropi cu apă sfințită: folosind un pistol de jucărie.

Un preot i-a stropit pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie

Un preot româno-catolic din Detroit folosește pistolul cu apă pentru a păstra distanța socială în timp ce stropește credincioșii cu apă sfințită. Acesta s-a echipat corespunzător, cu mască de protecție, vizieră și mănuși, și a plecat prin oraș pentru a-i stropi pe credincioși cu apă sfințită dintr-un pistol de jucărie. Decizia controversată și unică a fost luată cu gândul la oamenii care țineau la tradițiile de Paște. Astfel, el a vrut să-i mulțumească pe toți și să păstreze vie tradiția sfințirii pachetelor de Paște, în ciuda pandemiei.

Acesta a fost surprins când pulveriza apă dintr-un pistol de copii către mașinile oamenilor, binecuvântând produsele acestora de Paște. Imaginile au devenit virale abia acum.

Timothy Pelc a declarat că a fost îngrijorat de modul în care va reacționa Vaticanul la metoda sa inedită de a respecta recomandările epidemiologilor, dar și de a se revanșa față de oamenii care nu au putut participa la slujba de Paște din cauza situației dificile. El a declarat că, până acum, nu a primit nicio mustrare din partea nimănui.

Biserica și comunitatea locală iau foarte în serios eforturile autorităților de a gestiona criza creată de pandemia de coronavirus, a explicat preotul. În memoria celor care au fost răpuși de nemilosul virus, enoriașii au legat de copacii de lângă lăcașul de cult câte o panglică albastră. În statul Michigan, bilanțul se apropie de 5000 de morți.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top