Connect with us
Atentat în Istanbul. 8 persoane au fost reținute de poliția turcă

Externe

Atentat în Istanbul. 8 persoane au fost reținute de poliția turcă

2017 a debutat cu un sângeros atentat în Istanbul. La mai bine de 24 de ore de la tragedia care a avut loc în clubul Reina, autoritățile turce anunță că au reținut 8 persoane care ar avea legătură cu cele întâmplate.

Poliția turcă a arestat 8 persoane suspectate ca având legături cu atacul terorist din noaptea de Revelion. 39 de oameni au murit în clubul Reina și aproape 70 au fost răniți, transmite Mediafax, care citează site-ul Hurriyet.

Moș Crăciun, teroristul

Clubul în care și-au pierdut viața aproape 40 de oameni se situează pe malul Bosforului. Zona în care a avut loc atentatul este considerată una din cele mai sigure din Turcia. Potrivit autorităților turce, bărbatul care a omorât 39 de oameni costumat în Moș Crăciun ar fi din Uzbekistan sau Kîrgîzstan. 25 dintre victimele atentatului din clubul Reina sunt străini. Aceștia proveneau din Israel, India, Liban, Kuwait, Tunisia, Franța, Belgia și Canada.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat astăzi atentatul comis în noaptea de 31 decembrie 2016 spre 1 ianuarie 2017. „În continuarea operațiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un militant eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creștinii își celebrau sărbătoarea apostată”, a anunţat organizaţia teroristă sunnită într-un comunicat postat pe site-ul propriei agenţii de ştiri, Amaq.

CITEȘTE ȘI: Atentat în Mogadishu – 2 morți. Atacul seamănă cu cel din Bagdad

Autorul asasinatului în masă avea o armă de tip Kalașnikov. Atacul a avut loc la ora 1.30 (0.30 ora României), mai scrie Mediafax.

ȘTIRI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Atacul armat din Istanbul: Nu sunt români printre victimele identificate

Atac armat Istanbul: Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor

Statul Islamic revendică atentatul din clubul Reina

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top