Connect with us
Atentat Istanbul. Poliția a publicat primele imagini cu presupusul ucigaș. Potrivit presei, bărbatul ar avea origine kârgâză sau uzbekă

Externe

Atentat Istanbul: Poliția a publicat primele imagini cu ucigașul din clubul Reina

Atentat Istanbul. Poliția din Turcia a publicat luni noapte primele imagini cu presupusul ucigaș din clubul Reina. În noapte de Anul Nou, un bărbat a deschis focul într-un club din Istanbul, omorând 39 de persoane.

Primele imagini ale suspectului care a comis atacul armat din noaptea de Revelion, au fost difuzate în premieră de către poliţia turcă. Potrivit agenției turce Andalou, căutările pentru prinderea suspectului continuă.

Poliția antiteroristă turcă a desfășurat în cursul nopții de luni spre marți o operațiune la Istanbul. Autoritățile au impus blocaje rutiere în timpul operațiunii, la care au luat parte și elicoptere.

Atentat Istanbul. Presupusul ucigaș este un bărbat tânăr, cu părul negru

În imaginile tip selfie difuzate de poliția din Turcia apare figura unui bărbat tânăr, cu părul negru, în Piața Taksim. Nu este stabilit dacă înregistrarea a fost făcută înainte de masacrul din noaptea de Revelion, sau după tragicul eveniment.

Anterior, în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din clubul de noapte, se putea vedea cum oamenii din club au fost luaţi prin surprindere de atacul armat din club şi încercau să se ascundă, pentru a nu fi împuşcaţi.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic însă autorul masacrului nu a fost identificat. Organizația jihadistă susține că atentatul a fost întreprins la ordinul liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

Potrivit cotidianului Hürriyet, bărbatul ar avea origine kârgâză sau uzbekă. Conform publicației, atacatorul ar putea avea legături cu celula care a comis triplul atentat sinucigaș din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morți și atribuit SI.

În urma atentatului, poliția turcă a arestat opt persoane suspectate că ar avea legătură cu presupusul terorist.

Atacul armat de la clubul Reina din Istanbul a avut loc în noapte de Anul Nou, la ora 1.00, ora locală. Bărbatul care a deschis focul a provocat moartea a 39 de persoane și rănirea a aproximativ 70. Potrivit autorităților, aproximativ jumătate dintre victime erau de naționalitate străină.

Știri pe aceeași temă:

Atentat în Istanbul. 8 persoane au fost reținute de poliția turcă
Atac armat Istanbul: Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor
Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top