Connect with us
Cutremur în Fiji. Magnitudinea, evaluată la 6 grade

Externe

Cutremur în Fiji. Magnitudinea, evaluată la 6 grade

Un puternic cutremur în Fiji s-a înregistrat astăzi. Magnitudinea seismului a fost evaluată la 6 grade pe scara Richter.

Seismul s-a produs în sud-estul insulei Fiji, la o adâncime de 549 de kilometri și 579 km sud de Suva, capitala Fiji. Insula Fiji este situată în Cercul de Foc al Pacificului, zona de pe plantă cu cea mai intensă activitate seismică.

Și în România au loc cutremure puternice tot mai des în ultima perioadă. Cel mai mare cutremur din ultimii 10 ani s-a produs la finalul anului trecut, cu o magnitudine de 5,3 grade. Acest seism resimțit în București, dar și în celelalte regiuni ale țării, mai puțin nord și nord-vest, vine după un alt cutremur de peste 5 grade înregistrat în septembrie 2016.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

1. Nu te furișa sub birou, pat sau masă. Majoritatea persoanelor mor strivite de obiectele din casă. Du-te sub cel mai apropiat toc de ușă din casă.

2. Dacă ești pe stradă, îndepărtează-te de clădiri, semafoare și fire electrice. Dacă te afli la volan, trage pe dreapta și adăpostește-te lângă autoturism.

3. Ghemuiește-te lângă obiecte care lasă un gol între ele la prăbușirea tavanului, precum dulapul.

CITEȘTE ȘI: Cronologie: Cutremurele din 2016 care au produs victime sau pagube materiale

4. Stai departe de ferestre și nu fugi pe scări, dacă ești în bloc. Dacă ești în tren sau un alt mijloc de transport în comun, stai pe locul tău și nu încerca să te îmbulzești spre ușă sau să spargi geamurile. Șoferul este obligat să oprească și să închidă ușile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top